Ostani

Podržimo mladu mostarsku ekipu do pobjede!

Kultura / Kazalište | 09. 09. 2017. u 08:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa mostarskih učenika je u okviru filmskog projekta VIVA Festival 2017, napravila je filmsko ostvarenje i ušla u konkurenciju za nagrade. Projekt se realizirao u 20 gradova širom Bosne i Hercegovine, te je rezultirao s 20 filmova koje su mladi režirali i našli se u ulogama glumica i glumaca.

Film koji predstavlja grad Mostar, režirao je, 14-godišnjnji Anes Mušić, a naziv filma je 'Ostani'.

Film pokazuje da mladi vjeruju da i u gradu kojeg neki nazivaju podijeljenim, ipak ima mladih koji vjeruju u bolje sutra i žele da ostanu u svom voljenom gradu.

OTVORENO GLASANJE - VOTING IS OPENED! | Viva Film Festival

Nakon što smo posjetili 20 bh. gradova, družili se sa svima Vama, divnom djecom, roditeljima, pedagozima i nastavnicima, izrodili skupa Vaša prva filmska ostvarenja, prepuštamo Vam i ulogu žirija! Dijeljenjem svakog od 22 TRAILERA koja objavljujemo u nastavku, te LIKE-ovima Vaših favorita, bićete jedan glas bliže pobjedi i vrijednim nagradama!

Nakon što smo posjetili 20 bh. gradova, družili se sa svima Vama, divnom djecom, roditeljima, pedagozima i nastavnicima, izrodili skupa Vaša prva filmska ostvarenja, prepuštamo Vam i ulogu žirija! Dijeljenjem svakog od 22 trailera koja objavljujemo u nastavku, te like-ovima Vaših favorita, bit ćete jedan glas bliže pobjedi i vrijednim nagradama!

Podrškom Anesu i ekipi filma, doprinosimo promociji grada Mostara, pokazujemo nadu u bolju budućnost, ali i razvoju omladinskog aktivizma.

''Od 13. – 17. rujna u Sarajevu će se održati projekcije svih filmove, te izabrati najbolji, pa je podrška putem Facebooka za mostarske predstavnike jako važna. Zato, podržimo film'Ostani' i našu mladu mostarsku ekipu da ih odvedemo do pobjede - kliknite  i lajkajte'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close