Repertoar

Početak nove sezone u Lutkarskom kazalištu Mostar

Već sljedeću subotu, 15. rujna, na repertoaru je obnovljena predstava Grajko i Čupavko koja u protekloj sezoni nije bila na repertoaru kazališta, stoga, svi koji su je očekivali ili je nisu do sada gledali, imat će priliku uživati u ovoj estetski i v
Kultura / Kazalište | 07. 09. 2018. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lutkarsko kazalište Mostar u ovome tjednu započinje sa stalnim subotnjim izvođenjima lutkarskih predstava, pa će tako u subotu, 8. rujna, biti izvedena predstava Patkica Blatkica redatelja Petra Šurkalovića.

Već sljedeću subotu, 15. rujna, na repertoaru je obnovljena predstava Grajko i Čupavko koja u protekloj sezoni nije bila na repertoaru kazališta, stoga, svi koji su je očekivali ili je nisu do sada gledali, imat će priliku uživati u ovoj estetski i vizualno sjajnoj predstavi jedinstvenoga Luke Paljetka.

Iz Lutkarskog kazališta najavljuju i gostovanje Zagrebačkoga kazališta lutaka koje će izvesti predstavu Maca papučarica redatelja Dražena Ferenčine, a koja će biti prikazana u subotu, 22. rujna. Maca papučarica je pripovijest Ele Peroci o Maci koja sakuplja papuče neuredne djece. Ova predstava oduševila je mnoge naraštaje: prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati, a potom i kao lektirni naslov.

Foto: PR / 

Usto, u Lutkarskom kazalištu Mostar gostovat će i njihove kolege iz Varaždina i Kragujevaca.

''Sredinom sezone radit ćemo na novoj predstavi s lutkarskom tehnikom koju nismo odavno imali na repertoaru a tijekom cijele sezone igrat ćemo i reprizna izvođenja naših predstava, stoga vjerujemo da će se za svaki uzrast naći ponešto zanimljivo i poučno'', priopćili su iz spomenutog mostarskog kazališta.

Lutkarsko kazalište Mostar u listopadu će sudjelovati na Festivalu knjige u Mostaru koji organizira Narodna knjižnica HNŽ-a, ali i u Sarajevu na 11. dječjem festivalu koji organizira Centar kulture i mladih Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close