NPM

'Pluća' zatvaraju sezonu u Narodnom pozorištu Mostar

Ovom izvedbom u Narodnom pozorištu Mostar službeno će biti spuštena zavjesa na kazališnu 2020/2021. sezonu...
Kultura / Kazalište | 26. 07. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kulturno-turističke manifestacije 'Mostarsko ljeto 2021' u Narodno pozorište Mostar u četvrtak, 29. srpnja stižu gosti iz Hrvatske. Riječ je o dijelu ansambla teatra Exit iz Zagreba koji će na Velikoj sceni NPM-a izvesti predstavu „Pluća“ autora Duncana Macmillana, u režiji Aide Bukvić sa početkom u 20 sati. U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

''Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednoga popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari, jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno. Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život.“, zapisala je o predstavi redateljica Aida Bukvić.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Ovom izvedbom u Narodnom pozorištu Mostar službeno će biti spuštena zavjesa na kazališnu 2020/2021. sezonu koja se uprkos otežanoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom Covid-19 pokazala kao uspješna, poručili su iz ove kuće.

 

ULAZNICE

Ulaz na predstavu je besplatan, uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja će biti otvorena u srijedu 28.07. od 9 - 14 sati, te u četvrtak 29.07. od 9 - 14 te od 18 - 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close