Kazalište

''Pet lakih komada'' najbolja predstava na MESS-u

Nagradu za doprinos inkluzivnom teatru dobio je Teatar PocoLoco iz Zagreba za predstavu ''Ružno pače''.
Kultura / Kazalište | 09. 10. 2017. u 09:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grand Prix – ''Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini'' na ovogodišnjem Internacionalnom teatarskom festivalu MESS  pripao je predstavi ''Pet lakih komada'', CAMPO/IIPM, Belgija/Švicarska.

Redatelju te predstave Milo Rau pripao je Zatni lovorov vijenac za najboljeg redatelja.

Zlatni lovorov vijenac za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Silvia Calderoni za ulogu u predstavi ''MDLSX''. Nagradu ''Rejhan Demirdžić'' za najbolju mladu glumicu dobila je Daria Rizova za igru u predstavi ''Elektra''.

Specijalne nagrade žirija dobili su predstava ''Noćni život'' autora Paola Magellia te predstava ''Jedan gest'' poljskog redatelja Wojteka Ziemilskog.

O  festivalskim nagradama odlučivao je žiri u sastavu: dramski pisac, teatrolog, publicist i profesor Darko Lukić, teoretičar teatra Pietro Valenti i redatelj te dramski pisac i glumac Miguel Oyarzun.

Direkcija Festivala MESS dodijelila je dvije nagrade. Festivalska nagrada za kazališnu kritiku, publicistiku i teatrologiju "Marko Kovačević" dodijeljena je profesoru Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Darku Lukiću za knjigu "Uvod u primijenjeno kazalište - čije je kazalište?" u izdanju Leykam International i ADU''.

Nagradu za doprinos inkluzivnom teatru dobio je Teatar PocoLoco iz Zagreba za predstavu ''Ružno pače''.

O nagradi za najbolju predstavu Malog MESS-a odlučila su djeca svojim glasovima i ovogodišnja pobjednica je predstava ''Mali nauk o životinjama'' s prosječnom ocjenom 9,94.

Nagradu publike za najbolju predstavu 57. festivala MESS osvojila je predstava ''Pet lakih komada'' s prosječnom ocjenom 9,81, a predstava je dobila i nagradu tima teatarskih kritičara i kritičarki koji su činili Bojana Vidosavljević, Asja Krsmanović, Dario Bevanda, Benjamin Hasić, Emina Omerović i Edin Salčinović.

Tijekom 57. izdanja Festivala MESS  publika je u okviru glavnog programa imala priliku pogledati 29 predstava iz 15 zemalja u glavnom programu, dok su u okviru MESS OFF programa održane i izložbe plakata, promocije knjiga i fotomonografije.

Kopirati
Drag cursor here to close