Mostarsko proljeće

'Paralelni svjetovi' za kraj

Glavno pitanje predstave je kako se u naizgled uspješnoj socijalnoj skupini boriti s potrošenim odnosima, rutinom svakodnevice i lažnim emocijama
Kultura / Kazalište | 12. 06. 2019. u 08:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dramskom predstavom Mire Gavrana "Paralelni svjetovi" u izvedbi HNK Split u utorak, 11. lipnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru završeno su 21. dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće. 

Foto: Bljesak.info / 

Glavno pitanje predstave je kako se u naizgled uspješnoj socijalnoj skupini boriti s potrošenim odnosima, rutinom svakodnevice i lažnim emocijama.  Njezin protagonist, sveučilišni profesor, zbog stresa, ili ipak s namjerom, nakon traume gubi sjećanje i počinje živjeti paralelni svijet.

Foto: Bljesak.info / 

Kako je taj svijet za njega bolji, pošteniji i iskreniji, on se odbija vratiti u sigurnost onog starog, sigurnog i poznatog svijeta.  U angažiranoj dramaturškoj adaptaciji (Jasen Boko) i beskompromisnoj režiji Gorana Golovka ova produkcija iskače iz okvira mainstreamdramaturgije i scenskim ludizmom dekonstruira sliku neinventivne, rutinske i očekivane svakodnevice.

Rezultat je nova stvarnost koja prelomljena kroz scensko ogledalo dobiva sasvim novu i neočekivanu dimenziju, priopćeno je iz Kosače.  Glavne uloge tumačili su Trpimir Jurkić, Nives Ivanković i Arijana Čulina.  

Foto: Bljesak.info / 
Kopirati
Drag cursor here to close