Bogat program

Otvoren 43. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike

Dan počinje radionicom na kojoj će mladim glumcima, koji dolaze iz više općina, biti predstavljene osnove glumačke igre, a radionicu će voditi Svetozar Babić, student glume iz Banja Luke.
Kultura / Kazalište | 29. 08. 2018. u 10:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom "Posljednje Krapove trake", u utorak navečer otvoren je 43. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike. 

Drugi dan festivala posvećen je edukaciji i rezultatima brojnih radionica koji su rezultirali predstavama. 

Dan počinje radionicom na kojoj će mladim glumcima, koji dolaze iz više općina, biti predstavljene osnove glumačke igre, a radionicu će voditi Svetozar Babić, student glume iz Banja Luke. 

Na Memorijalnoj sceni upriličit će se svečana izvedba predstave "Maslinova grana", a u povodu 100 - te reprize predstave. Nakon predstave sadnjom stabla masline mladi će odaslati poruku mira i još jednom reći u kakvom okruženju žele živjeti.  Nakon toga  u 20,30 sati na Memorijalnoj sceni 2532 bit će izvedena predstava "Sumnja" Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene "Male stvari", također iz Trebinja. 

Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru projekta "Maslinova grana" koji je okupio mlade ljude iz 10 općina Hercegovine u proteklom razdoblju i omogućio im da radeći zajedno razvijaju kulturu mira. Projekt je podržala Vlada Švicarske.  

Paralelno s ovim aktivnostima odvija se i Teatarski kamp u okviru projekta PATH (Putanja). Projekt „PATH“ (Putanja) je projekt za razvoj i primjenu metode za unapređenje interkulturalnih vještina mladih u Bosni i Hercegovini, zasnovanih na kreativnoj drami. 

Kamp organizira Dis-Pozorište mladih Banja Luka uz stručnu ekspertizu Centra za dramski odgoj BiH. Radionice će voditi dramski pedagozi: Novica Bogdanović, Svetozar Babić i Sead Đulić, a na kampu će sudjelovati 30 mladih iz 7 bosanskohercegovačkih sredina. Domaćin kampa je Mostarski teatar mladih, a projekt se organizira uz financijsku podršku Vleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.


Kopirati
Drag cursor here to close