OtpisaNE

Tri žene i migrant u gostima - Što biste vi napravili?

Predstava je nastala u koprodukciji kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena ‘Gorica’. U predstavi su igrali Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.
Kultura / Kazalište | 26. 11. 2018. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 25. studenog u Velikoj dvorani HD HS Kosača, prikazana je komedija Renata Baretića: ‘OtpisaNE‘ redatelja Nikole Zavišića.

Predstava je nastala u koprodukciji kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena ‘Gorica’. U predstavi su igrali Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Foto: Bljesak.info / OtpisaNE u Mostaru 

OtpisaNE su uspjele nasmijati publiku u Mostaru ali i nagovoriti da pokušaju sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Što biste vi napravili da vam kćer u kuću dovede imigranta? Predstava pripovijeda o tome kako je naći se oči u oči s Drugim i Stranim tamo gdje ga najmanje očekujemo – u vlastitom domu. Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći. Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i barem pregršt komičnih situacija.

OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. 

Foto: Bljesak.info / OtpisaNE u Mostaru 
Kopirati
Drag cursor here to close