Kazalište Moruzgva

'OtpisaNE' u Mostaru

OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima. Što biste vi napravili da vam kćer u kuću dovede imigranta?
Kultura / Kazalište | 08. 11. 2018. u 09:27 Bljesak.info
Kopirati

U nedjelju 25. studenog 2018. godine s početkom u 20 sati, u Velikoj dvorani HD HS Kosača, gostuje hit komedija Renata Baretića: ‘OtpisaNE‘ redatelja Nikole Zavišića. Predstava je nastala u koprodukciji kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena ‘Gorica’. U predstavi glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima. Što biste vi napravili da vam kćer u kuću dovede imigranta?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava pripovijeda o tome kako je naći se oči u oči s Drugim i Stranim tamo gdje ga najmanje očekujemo – u vlastitom domu.

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.

Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i barem pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma.

Ulaznice za predstavu po cijeni 10 KM, u prodaji od ponedjeljka, 12. studenog, na blagajni Kosače, svaki radni dan od 13 do 20 sati.

Kopirati