'Uan men šou'

'Otirač' ponovno pred mostarskom publikom

Krešić se na komičan način obračunava sa pojavama koje u društvu svi vidimo.
Kultura / Kazalište | 04. 03. 2019. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S komedijom 'Otirač – Uan men šou', mostraski glumac Ivo Krešić gostuje ponovo pred domaćom publikom, u utorak 12. ožujka 2019. Godine, u Galeriji kraljice Katarine Kosače u 20 sati.

Krešić se na komičan način obračunava sa pojavama koje u društvu svi vidimo.

'' Licemjerje, bahatost, glupost, nemoral, tupost, bankarske kredite, farmaceutsku industriju, vjerske rituale, političare, činovnike, sve koji nam kroje kapu, Krešić maestralno humoristično izvrće ruglu, ostavljajući publiku bez daha. Premda se radi o monodrami s elementima komedije, riječ je jako ozbiljnoj predstavi s koje se odlazi kući s osmjehom na licu i grčem u želucu. Toliko dinamike i poleta danas se rijetko na kazališnim daskama viđa'', navodi se u priopćenju.

'Otirač' je ujedno i tekst koji improvizacijom nužno biva osvježen i osuvremenjen, zbog svoje čvrste priljubljenosti za ono što je 'ovdje' i što je 'sada', no istovremeno svaki put šalje osnaženu kritiku onome što je bilo i što će (ili što bi moglo) biti.

'Otirač' je premijerno izveden 23.09.2011. godine kao diplomska predstava. Od premijernog izvođenja redovito je izvođena bez pauze do danas.

Ulaznice su u prodaji, svaki radni dan, od 13 do 20 sati na blagajni Kosače.

Kopirati
Drag cursor here to close