Predstava na programu

Osvojite ulaznice: ''Ćelava pjevačica'' u Narodnom pozorištu Mostar

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.
Kultura / Kazalište | 14. 03. 2018. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Ćelava pjevačica'' Eugènea Ionesca u režiji Lajle Kaikčije, bit će izvedena u Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak, 15. 3. 2018. u 20 sati. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Predstava koja će vas nasmijati, ali i potaknuti na razmišljanje – o smislu i besmislu, o vremenu i načinu na koji trošimo vrijeme, kako živimo, djelujemo li ili samo pričamo, a riječi pretvaramo u besmisleni niz? Živite li stvarno ili smo se pretvorili u karikature? Gdje je izlaz iz apsurda koji živimo? Pogledajte predstavu, razmislite i otkrijte!

''Kao i Jonesko, mi, ekipa predstave željeli smo kroz 'Ćelavu pjevačicu' efektom 'čudnovatog', ironijom, non-sensom, karikaturom izraziti svoj protest protiv društva u kojem živimo i stanja u kome se nalazimo. 'Ćelava pjevačica' ismijava nepresušnu potrebu naroda da stalno govori, o svemu ima mišljenje i bude u tijeku svih događanja - najčešće i najbanalnijih. Govor se dovodi do apsurda. Riječi gube smisao. Misao devalvira. Sve dok glas izlazi iz grla govor ne prestaje. I tako u nedogled. A svaki vid akcije, djelovanja izostaje. I to neko koristi. Jedni iznutra, drugi izvana. Da li govorim o životu ili o predstavi? Svejedno. Na žalost, Joneskov besmisao nigdje nije smislenije postaviti nego u Mostaru. Vođena mišlju da će neki novi klinci po prvi put vidjeti Joneskov komad u teatru i možda biti isprovocirani njime (kakogod) te odluče se, konačno, na neki vid djelovanja... To je jedini način izlaska iz apsurda koji živimo'', zapisala je o predstavi rediteljica Lajla Kaikčija.

Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

U predstavi igraju Emir Sejfić (g. Smit), Maja Zećo (gđa Smit), Emir Spahić (g. Martin), Dina Mušanović (gđa Martin), Andrea Aković (Meri) i Saša Oručević (vatrogasni kapetan).

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

 

Portal Bljesak.info u suradnji s Narodnim pozorištem u Mostaru dijeli 2X2 ulaznice za predstavu ''Ćelava pjevačica''.   Sve što trebate učiniti kako bi osvojili ulaznice je poslati email sa svojim podacima (ime, prezime, broj mobitela )na [email protected].  

Kopirati
Drag cursor here to close