Predstava

Oštra satira “Ljepotica iz Leenanea” na repertoaru HNK Mostar

Predstava je premijerno je izvedena 1996. godine u Irskoj, a veliki je uspjeh doživjela i na londonskom West Endu.
Kultura / Kazalište | 27. 02. 2018. u 16:08 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNK Mostar / Ljepotica iz Leenanea

Na sceni HNK Mostar u srijedu (28. 2.) i petak (2. 3.), s početkom u 20 sati bit će izvedena predstava 'Ljepotica iz Leenanea'.

'Ljepotica iz Leenanea' (The Beauty Queen of Leenane) je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor – Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama, sastavljenu od redovitih svađa, potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.

Predstava je premijerno je izvedena 1996. godine u Irskoj, a veliki je uspjeh doživjela i na londonskom West Endu. Za ovaj komad Martin McDonagh dobio je nagradu za Najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard, a 1998. godine predstava je nominirana za šest američkih kazališnih nagrada Tony, nakon što je s Off-Broadwaya stigla i na Broadway.

'Ljepoticu iz Leenanea' režirao je  Segor Hadžagić, a u njoj igraju: Jelena KORDIĆ KURET, Sanda KRGO SOLDO, Robert PEHAR, Bojan BERIBAKA.

 Više o predstavi pročitajte u BiH

Ulaznice

 Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezerviratitelefonom na broj 036/446 024 ili porukom putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

 Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti besplatne vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close