Julijin balkon

Orašje pogledalo predstavu prije Zagreba

Predstava je nastala prema ideji osnivačice i voditeljice Matee Elezović-Brdar, režija je povjerena Ivi Srnec, a za kostime je zadužena Sara Lovrić Caparin.
Kultura / Kazalište | 16. 03. 2019. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavom 'Julijin balkon' Hit teatra iz Zagreba u Orašju se nastavlja kontinuitet zagrebačkih glumaca i oraške publike, a posebnost ovog predstavljanja je u tome što je bilo prvo izvođenje za  bosanskohercegovačku publiku i što je prihod išao u humanitarne svrhe, objavila je Federalna televizija.

Shakespearov tekst 'Julijin balkon' su sami troje glumaca Hit teatra iz Zagreba i režirali i izveli pred oraškom publikom i prije svoje planirane zagrebačke premijere.

''Već smo bili s predstavom 'Metoda za brak' prošle godine i kako je odaziv bio odličan dogovorili smo se da ćemo nastaviti suradnju i evo nas s 'Julijinim balkonom'', rekla je Matea Elezović-Brdar, glumica.

Predstava je nastala prema ideji osnivačice i voditeljice Matee Elezović-Brdar, režija je povjerena Ivi Srnec, a za kostime je zadužena Sara Lovrić Caparin.

Mladen Kovačić, glumac rekao je kako su s publikom imali interaktivni odnos.

''Publika je divno reagirala, na točna mjesta ljudi su reagirali, aplauz na kraju je rekao svoje, bilo je lijepo'', rekao je.


Glumica Ana Vilenica potvrdila je kako će službenu premijeru u Zagrebu imati tek u travnju, a pored izrazitog prihvaćanja predstavljanja ovog komada u Orašju posebna vrijednost ove predstave je ono što sav prihod ide u humanitarne svrhe.

''Prihod od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe za obitelj koja je ostala bez oba roditelja, za školovanje djece iz te obitelji'', kaže Mandica Živković, v.d. ravnateljice Centra za kulturu u Orašju.

Sav prihod od predstave ide za pomoć u školovanju troje djece iz Tolise, dvije sestre i brata kojima su umrla oba roditelja.

Kopirati
Drag cursor here to close