Isus, sin Čovječji

Odgođena premijera u mostarskom Kazalištu

Iako je proces pripreme nove predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u punom jeku, predstava će ipak biti izvedena početkom svibnja, a ne u travnju za kada je prvotno bila zakazana premijera.
Kultura / Kazalište | 22. 04. 2021. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odgođena je premijera nove predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar koja se radi po poeziji u prozi velikoga Halila Džubrana iz njegovog najpoznatijeg djela „Isus, sin Čovječji“.

Kako je priopćeno iz mostarskog Kazališta, iako je proces pripreme nove predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u punom jeku, predstava će ipak biti izvedena početkom svibnja, a ne u travnju za kada je prvotno bila zakazana premijera.

U novoj predstavi uz ansambl HNK Mostar glumit će i nekoliko gostiju, a publika će biti u prilici uživati i u domaćoj izvornoj glazbi u suvremenim aranžmanima, pjevanju, plesu i scenografiji koja se referira na bogatu europsku likovnu tradiciju s biblijskim motivima.

Foto: PR / Isus, sin Čovječj

Redatelj predstave „Isus, sin Čovječji“ je Robert Pehar, koji ujedno i glumi u ovom kazališnom komadu, a osim njega igraju: Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Dražen Pavlović, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Anja Kraljević, Iva Šimić, Velimir Pšeničnik Njirić, Ana Ljubić, Ivan Prskalo i Filip Lukenda.

Dramaturg je Dragan Komadina, autor glazbe Gabrijel Prusina, scenografkinja je Vesna Režić, a kostimografkinja Mirjana Zagorec. Za koreografiju i scenski pokret zadužena je Jelena Kordić Kuret.

Halil Džubran, libanonsko-američki pjesnik, slikar i filozof, pisao je na arapskom i engleskom jeziku. Najviše ga je zanimala kršćanska i islamska filozofija i teologija, koje su ga oblikovale i imale snažan utjecaj na njegovo stvaralaštvo.

Kopirati
Drag cursor here to close