Program

Od Mace do Engleza: Studeni u Narodnom pozorištu Mostar

Kultura / Kazalište | 30. 10. 2018. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon rasprodanih predstava u brojnim gradovima regije, glumac Dragan Marinković Maca sa svojom hit predstavom 'Sunce tuđeg neba' dolazi i u Mostar. Predstavu, čiju potpisuje režiju i koautorstvo teksta, Marinković će izvesti u Narodnom pozorištu Mostar u petak, 2. studenog 2018. u 20 sati.

Ulaznice za predstavu su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar po cijeni od 10 KM.

Ići ili ostati? – još uvijek je aktualno pitanje koje prožima vrijeme i prostor, a koje ovaj satirični komad obuhvaća kroz različita mjesta, vremena i uspon civilizacije sa krajem XX-og stoljeća. Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojeni zdravim humorom. Predstava sa vizualnim efektima, legendarnom glazbom s EX YU prostora, plesom, koja non – stop korespondira sa stvarnošću. Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti.

Autori teksta predstave 'Sunce tuđeg neba' su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

U utorak, 6.studenog u Studiju 64 s početkom u 20 sati, na repertoaru je 'Lijevo desno glumac' program kao predstava, predavanje, team building, radionica sa Zijahom A. Sokolovićem. Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledatelje da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Cijena ulaznice je 3,50 KM.

Marko Govorčin, glazbenik, čiji repertoar obuhvaća 39 jezika, mostarskoj publici će koncertom koji će biti održan u petak 9.studenog na Velikoj sceni, s početkom u 20 sati predstaviti svoj novi CD 'Jazzly'. Govorčin pjeva pop, soul, jazz i latin, zatim tradicionalne “world music” i pjesme sa balkana, kao i vlastite kompozicije. Gosti na koncertu će biti: Brano Likić, glazbenik i producent, Dijana Šoše, vokal, Elma Burnić, vokal (“FilmMusicOrkestar”) i Emir Hot, gitara (The Guitar Hero London UK).

Ulaz je besplatan.

Narodno pozorište u Mostaru sudjelovat će i na 9. bosanskohercegovačkoj manifestaciji Noć teatra 2018. Ovo jedinstveno jednodnevno događanje posvećeno je scenskim i izvedbenim umjetnostima i održat će se na području cijele Bosne i Hercegovineu subotu, 17. studenog 2018. Narodno pozorište u Mostaru, ovaj datum će obilježiti nizom aktivnosti.U dnevnom terminu bit će upriličen 'Dan otvorenih vrata' tj. edukativno – zabavni program za mlade o teatarskoj umjetnosti, radu u pozorištu i svim elementima predstave, od ideje do premijernog izvođenja djela. Istog dana, u 20 sati na Velikoj sceni biće izvedena predstava 'Derviš i smrt', u režiji Erola Kadića, nakon koje će posjetitelji imati mogućnost da razgovaraju sa glavnim akterima o samoj predstavi. Ulaz je besplatan.

U petak 23.studenog u 20 sati, na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar je komedija 'Šta ćemo sad', po tekstu Branka Đurića Đure, a u režiji Ahmeda Imamovića. Predstava govori o pozorištu u malom mjestu, u koje stiže slavni glumac. Priča u kojoj se autor teksta primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, a istovremeno prikazuje refleksiju stanja u kazalištu i općenito društvu u kojem živimo danas. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ajla Hamzić, Goran Lozo.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Posljednji petak u mjesecu studenom, 30.11, rezerviran je za predstavu 'Ne igraj na Engleze' Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, koja će se igrati na Velikoj sceni s početkom u 20 sati. Predstava na zanimljiv i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva, a to su kladionice, kockanje i ovisnost o klađenju. To je predstava i o prijateljstvu, ljubavi i vjernosti. O tri prijatelja, kladioničara, koji od jednog rezultata očekuju rješenje svih svojih problema. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

 

Ulaznice za sve programe su u prodaji

Možete ih kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close