Renoviranje

Obnavlja se Narodno pozorište u Mostaru

Narodno Pozorište pored ranijih sanacija očekuju nova ulaganja, jedna svojevrsna rekonstrukcija kojom će se obnoviti njegov vanjski izgled.
Kultura / Kazalište | 11. 10. 2017. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i predsjednik Skupštine HNŽ Šerif Špago boravili su danas u radnim posjetima Narodnom pozorištu Mostar, Muzeju Hercegovine i Arhivu HNŽ.

Tijekom razgovora sa menadžmentima ovih institucija napravljen je presjek i uvid u postojeća stanja, materijalno tehničke resurse, aktivne projekte, kao i planove i očekivanja u sljedećem razdoblju.

Nakon obavljenih razgovora Mušić i Špago su izrazili zadovoljstvo aktivnostima i trudu koje ulažu direktori ovih javnih ustanova u svom radu. Svaka od ovih institucija napravila je značajan iskorak u svom profesionalnom djelovanju, zaključio je Špago, navodeći da očekuje u skorije vrijeme i rješavanje kadrovskih problema ovih institucija.

''Iako Narodno pozorište, Muzej Hercegovine i Arhiv HNŽ rade sa znatno reduciranim brojem uposlenih u odnosu na optimalne uvjete, pored naslijeđenih dugova i u znatnoj mjeri oštećenih objekata, ovi direktori su posljednjih godina učinili jako puno'', konstatirao je Mušić.

Pored značajnih ulaganja u renoviranje objekta Narodne biblioteke Mostar prethodne godine, u ovoj godini je moderno obnovljen i prostorno znatno proširen mostarski Centar za kulturu, koji će za Dan državnosti BiH svečano biti predan na upotrebu građanima Mostara. Pored toga, u sljedećim mjesecima planirani su određeni građevinski zahvati na mostarskom hramu kulture, najavio je Mušić.

''Narodno Pozorište pored ranijih sanacija očekuju nova ulaganja, jedna svojevrsna rekonstrukcija kojom će se obnoviti njegov vanjski izgled, te riješiti određeni višegodišnji infrastrukturni problemi, čime će se steći uvjeti za rad koji odgovaraju renomeu ove najstarije teatarske kuće u Mostaru. Arhiv i Muzej sa određenim projektima će bez sumnje podići kvalitetu svoga rada na puno veći nivo'', naglasio je Mušić.

Nakon obavljenih razgovora, direktori Mujkanović, Krhan i Isić su se zahvalili Mušiću i Špagi na posjeti, interesu koji iskazuju za njihov rad, kao i na višegodišnjoj pomoći i podršci, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close