Sve je besplatno

Objavljujemo kompletan sadržaj prvog i jedinog lutkarskog festivala u Mostaru

Neka ovaj mostarski svitac još jače svijetli u mraku!
Kultura / Kazalište | 25. 09. 2021. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Točno 50 godina od održavanja prvog i jedinog lutkarskog festivala u Pozorištu lutaka Mostar počeli su sa realizacijom Prvog međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti Mostar – FLUM 2021.

Objavili su kompletan sadržaj natjecateljskog i pratećeg programa FLUM-a i naglasili kako ovaj Festival poklanjaju svima nama i zato su ulazi na sve predstave BESPLATNI!

Predstave će se igrati na tri scene Grada Mostara, Pozorištu lutaka u Mostaru, HD “Herceg Stjepan Kosača” i Narodnom pozorištu Mostar.

Zahvalili su se prijateljima iz Ljubljane, Rijeke, Novog Sada, Subotice, Kragujevca, Banja Luke, Zenice i Sarajeva koji će svojim odzivom učiniti da naredni tjedan u Gradu Mostaru bude pravi #lutkarskipraznik.

U natjecateljskom programu FLUM-a 2021 sudjeluju:

  • Predstava “Tobija” režija Mario Drmač, produkcija Pozorište mladih Sarajevo, Sarajevo, BiH. Nedjelja, 26.09. u 18:30 Pozorište lutaka u Mostaru
  • Predstava “Bajka o suncu” režija Cvetin Aničić, koprodukcija Teatrilo i KC Rumenta, Novi Sad, Republika Srbija. Ponedjeljak, 27.09. u 11 sati – Pozorište lutaka u Mostaru
  • Predstava “Vuk sa miriom bobica” režija Tamara Kučinović, produkcija Dječje pozorište Republike Srpske, Banja Luka, BiH. Ponedjeljak, 27.09. u 18 sati – Hrvatski dom “Herceg Stjepan Kosača”
  • Predstava “Psić boje neba” režija Darko Kovačovski, produkcija Bosansko narodno pozorište Zenice, Zenica, BiH. Utorak, 28.09. u 11 sati – Pozorište lutaka u Mostaru
  • Predstava “Sretna kućica” režija Morana Dolenc, produkcija Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Rijeka, Republika Hrvatska. Utorak, 28.09. u 18 sati – Pozorište lutaka u Mostaru
  • Predstava “Palčić Mrkvica” režija Robert Waltl, produkcija Mini teater, Ljubljana, Republika Slovenija. Srijeda, 29.09. u 11 sati – Pozorište lutaka u Mostaru.
  • Predstava “Tihi dečak” režija Tin Grabnar, produkcija Pozorište za decu Kragujevac, Kragujevac, Republika Srbija. Srijeda 29.09. u 18 sati – Pozorište lutaka u Mostaru.
  • Predstava “Pipi duga čarapa” režija Veselin Bojdev, produkcija Dečje pozorište Subotica, Subotica, Republika Srbija. Četvrtak, 30.09. u 11 sati – Narodno pozorište Mostar.

Predstave će ocjenjivati Stručni žiri u sastavu Dubravka Zrnčić – Kulenović, Jelena Đorđević i Nedžad Maksumić.

Natjecatelji će, prema Pravilniku festivala, imati priliku osvojiti sljedeće nagrade:

    Grand Prix „Zlatni svitac“ za najbolju predstavu
    Nagradu za najbolju režiju
    Nagradu za najbolju scenografiju i lutke
    Nagradu za najbolju originalnu muziku
    Nagrade za najbolje glumce (4 ravnopravne nagrade)

Prateći program festivala

Pored natjecateljskog programa za posjetitelje je pripremljen i prateći program. Prvi dan festivala mostarskoj publici će se samostalnom izložbom slika “Priče” predstaviti Alena Gojak iz Sarajeva. Izložba će za posjetitelje biti otvorena do četvrtka, 30.09.2021. godine.

Promocijom knjige “Bakina novogodišnja priča” koje će se održati u utorak, 28.09. s početkom u 19:30 na Maloj sceni “Karel Čapek” Pozorišta lutaka u Mostaru predstavit će se naša sugrađanka Vida Sreta Žuljević.

 Knjiga “Laboratorija lutkarstva” autora Vahida Durakovića bit će promovirana na Maloj sceni “Karel Čapek” Pozorišta lutaka u Mostaru četvrti dan festivala u srijedu, 29.09. s početkom u 19 sati.

Za kraj festivala planiran je koncert za djecu “Latif i Mravko Travko” koji će se održati u četvrtak, 30.09. s početkom u 15 sati na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru.

 Sve predstave možete pogledati na web stranici www.plm.ba te putem online forme izvršiti rezervaciju za predstave koje biste željeli gledati.

Kopirati
Drag cursor here to close