Alfa Beta

NPM: Koja je svrha i smisao braka pogledajte u predstavi Alfa Beta

Predstava „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića na rasporedu Narodnog pozorišta Mostar je u petak, 23.10., sa početkom u 20 sati.
Kultura / Kazalište | 19. 10. 2020. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića na rasporedu Narodnog pozorišta Mostar je u petak, 23.10., sa početkom u 20 sati.

Koja je svrha i smisao braka? Šta brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje?Jesu li naša očekivanja prevarena? Je li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu "Alfa Beta“.

Predstava „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi.

Cijena ulaznice je 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i umirovljenike.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close