Premijera predstave

Novo normalno u Narodnom pozorištu

Predstava je rađena po motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara „Tvoje tajno oružje u borbi protiv neurotivog celulita“.
Kultura / Kazalište | 19. 02. 2021. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava „Novo normalno show“ autora i redatelja Ivana Leme premijerno je izvedena u petak u Narodnom požarištu u Mostaru. Predstava je rađena po motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara „Tvoje tajno oružje u borbi protiv neurotivog celulita“.

Foto: Bljesak.info / Novo normalno show premijerno izvedeno u Narodnom pozorištu

„Sam inicijalni tekst 'Tvoje tajno oružje u borbi protiv neukrotivog celulita' mi je bio uzbudljiv i inspirirao me na ovu adaptaciju, dramatizaciju jer potiče na propitivanje aktueliteta i stvari koje su se, kad ga je čovjek pisao, bile jako aktuelne. Tekst je poticao na neku vrstu revolucije, radi se o pirandelovskom postupku prekida predstave, regrutiraju se lica iz publike u nekakvu priču. To su neki momenti koje smo zadržali, ali mi se činilo kako je za glavnog neprijatelja taj originalni tekst imao konzumerizam, shopping centre, pa s obzirom na ulog historije i medicinski ulog koji se desio u međuvremenu činilo bi se da bismo bili, i da bi se sam pisac vjerovatno složio, kobno demode'', kazao je ranije Lemo o predstavi.

Foto: Bljesak.info / Novo normalno show premijerno izvedeno u Narodnom pozorištu

Predstava govori o novonastaloj situaciji s kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno 'bombardirani' raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude.

Foto: Bljesak.info / Novo normalno show premijerno izvedeno u Narodnom pozorištu

U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S „Mo-Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak, Naida Džiho i Medina Raljević. Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, muziku Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić.

Prva repriza predstave održat će se u subotu, 20. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close