Bravo!

Nove nagrade za Pozorište lutaka u Mostaru

Predstava “O nježnosti“, prema ideji i u režiji slavne svjetske lutkarke mostarskih korijena Ines Pašić, osvojila je Nagradu za najbolju režiju i Nagradu za kolektivni umjetnički domet.
Kultura / Kazalište | 17. 09. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 24. smotri lutkarskih kazališta Bosne i Hercegovine, koja se tradicionalno održava u Bugojnu, Pozorište lutaka u Mostaru je osvojilo dvije značajne nagrade.

Prema odluci Stručnog žirija predstava “O nježnosti“, prema ideji i u režiji slavne svjetske lutkarke mostarskih korijena Ines Pašić, osvojila je Nagradu za najbolju režiju i Nagradu za kolektivni umjetnički domet.

Foto: PR Pozorište lutaka / Nove nagrade

Izvanredna igra glumačkog ansambla kojeg čine Igor Vidačković, koji je i asistent režije, te mladi i talentirani glumci Nina Popović i Ali Kamer Aksoy, oduševila je publiku i stručnu kritiku ove bugojanske Smotre lutkara.

''Čestitamo Ines Pašić i cijelom ansamblu ove predstave. Žetva nagrada s predstavom “O nježnosti” tek je počela. Slijede novi festivali na koje je ova predstava pozvana i, sigurni smo, novi uspjesi'', priopćeno je iz Pozorišta lutaka Mostar.

Foto: PR Pozorište lutaka / Nove nagrade

Već 30. rujna s predstavom “O nježnosti” Pozorište lutaka u Mostaru sudjeluje na 21. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih kazališta LUT FEST u Istočnom Sarajevu, a 9. oktobra u Banja Luci na “19. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu”.

Kopirati
Drag cursor here to close