Bogat program

Nova sezona u Narodnom pozorištu Mostar

Do kraja mjeseca publika će imati priliku pogledati predstavu ‘Mostarska djelidba’ Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića koja je na repertoaru 21. rujna.
Kultura / Kazalište | 19. 09. 2018. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište u Mostaru šezdesetosmu kazališnu sezonu otvorilo je u petak 14. rujna predstavom ‘Neće biti smak svijeta’ Adnana Lugonića. Do kraja mjeseca publika će imati priliku pogledati predstavu ‘Mostarska djelidba’ Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića koja je na repertoaru 21. rujna.

Podsjećamo, predstava je premijerno izvedena na otvaranju Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2008”, gdje je osvojila Specijalnu plaketu stručnog žirija, a zbog svoje bezvremenosti i interesa publike, na repertoaru je već deset godina.

Proročanski tekst “Djelidba” Skendera Kulenovića, koji je kao komedija svoju praizvedbu doživio još davne 1947. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, zabranjen je istu večer kada je i izveden. Radnja predstave počinje po završetku Drugog svjetskog rata, a završava u sadašnjem vremenu, dajući predodžbu o periodu rata od ’92. do ’95. u BiH i zemlji u kakvoj živimo i danas. Doživjela je veliki uspjeh kod publike koja je prepoznala genijalnost i odličnu adaptaciju ovog djela.

U subotu, 29. rujna na sceni Narodnog pozorišta publiku očekuje prava kazališna poslastica, gdje će u suradnji sa Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH ugostiti brodvejski hit mjuzikl “25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam“ u izvođenju 16 mladih bh.

Produkcijski tim predvode Aaron Thielen, umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra i Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i glazbeni direktor Marriott teatra.

U predstavi igraju: Faris Pinjo, Nikolina Vujić, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Marko Mirković, Lamija Čeljo, Mak Čengić, Nemanja Bajić, Srđan Knjeginjić, Lea Sekulić, Sanjin Arnautović, Ana-Marija Tomić, Jelena Jandrić, Duje Martinić, Darko Stojić i Sara Ristić.

 

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close