Dani kazališta

Nikad bolji kazališni dani u Vitezu

Ovogodišnji kazališni dani započeli su 77. igranjem predstave 'Šmizle', a završeni su predstavom koju su viteški kazalištarci najviše puta igrali u ovoj godini, 'Lude sedamdesete'.
Kultura / Kazalište | 27. 11. 2018. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gromoglasnim pljeskom publike u punoj Kazališnoj dvorani, za odličnu izvedbu predstave 'Lude sedamdesete', zaključeni su ovogodišnji kazališni dani u Vitezu.

Jubilarne 10. Dane kazališta 'Vitez 2018' ove godine na najsvečaniji i najljepši mogući način zatvorila je publika. Iz GKM-a Vitez odlučili su u znak zahvale za nevjerojatnu potporu i krcatu dvoranu za vrijeme svih predstava prepustiti upravo publici čast i zadovoljstvo da zaključe najuspješnije kazališne dane do sada.

''Jubilarni, deseti po redu, dani kazališta naši su najuspješniji i najposjećeniji. Hvala našoj divnoj publici, hvala svim gostima iz Hrvatske, Srbije i BiH koji su nastupili na ovogodišnjim kazališnim danima, a najveće hvala svim članovima naše kazališne obitelji koji su, kao i svaki put do sada, iznijeli najveći dio tereta organizacije'', kazao je Ivan Sajević, predsjednik GKM Vitez.

Ovogodišnji kazališni dani započeli su 77. igranjem predstave 'Šmizle', a završeni su predstavom koju su viteški kazalištarci najviše puta igrali u ovoj godini, 'Lude sedamdesete'. Uz kazališne radionice, tematske okrugle stolove iz GKM-a Vitez su posebno naglasili kako ih raduje činjenica da su bogatiji za 30 novih članova.

  

''Presretni smo da imamo velik broj mladih, koji su garancija da će se našom dvoranom prolamati smijeh i radost dug niz godina koje su pred nama. Također, želimo se zahvaliti županijskom ministarstvu kulture na potpori, kao i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom, zahvaljujući kojima smo dvoranu doveli u gotovo optimalno stanje. Zahvaljujući njihovoj potpori uspjeli smo napraviti galeriju, tehničku sobu, podno grijanje i u potpunosti nabaviti toliko potrebnu tehniku'', dodao je Sajević.

Nakon završetka kazališnih dana za članove GKM-a Vitez nema odmora. Za prosinac se pripremaju brojni nastupi, a uskoro ih očekuje i tradicionalni nastup u sklopu humanitarne akcije 'Mladi mladima', koju organizira Forum mladih Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine 'Prsten' u Zagrebu.

Gradsko kazalište mladih Vitez trenutno broji preko stotinu članova, među kojima je i troje profesionalnih glumaca. Tijekom godine premijerno izvedu minimalno 6 predstava, godišnje zabilježe više od 70 raznih nastupa, a nekoliko stotina nagrade krase vitrine kazališta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close