Mostarsko ljeto

Sokolović ponovno začarao mostarsku publiku

Mostarci su na sceni Narodnog pozorišta Mostar uživali u kultnoj predstavi koja se izvodi već više od 25 godina.
Kultura / Kazalište | 24. 06. 2021. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zijah A. Sokolović predstavio se mostarskoj publici s monodramom "CABAres CABArei" u okviru kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2021".

Kultna predstava koja se izvodi već 25 godina odigrana je na daskama Narodnog pozorišta Mostar.

"Ovo je kabare koji možemo nazvati i monodramom. Ali pravljen je kao kabaretska forma i zato ima vrijednost. Tematika je kriza srednjih godina i sigurno je da u ovom vremenu jedni dolaze u krizu, jedni su već u krizi, a neki izlaze iz krize, tako da iz svakog vremena dolazi nova publika. Oni koji će doći a ne znaju šta ih čeka, oni koji jesu pa su zbunjeni ili oni koji su otišli pa se rado sjećaju", kazao je Sokolović.

Foto: PR / "CABAres CABArei" u Narodnom pozorištu Mostar 

Kroz predstavu se preispituje kriza srednjih godina, odnosno trenutak kada čovjek podvuče crtu, htio ili ne, pa preispituje sve što mu se dogodilo, sve što mu se događa i što će mu se dogoditi.

Govoreći o značaju "Mostarskog kulturnog ljeta" te kulture i umjetnosti općenito u duhovnoj relaksaciji stanovništva, Sokolović je istaknuo kako smatra da još jedino umjetnost ima mogućnost dovesti  ljude na nivo zdravog razuma.

“Umjetnost ima tu mogućnost da govori o stvarnosti kakvu bi ljudi željeli da imaju”, rekao je renomirani bosanskohercegovački glumac i redatelj.

Foto: PR / "CABAres CABArei" u Narodnom pozorištu Mostar 

Kulturna manifestacija "Mostarsko kulturno ljeto" nastavlja se izložbom "Mi karijatide I atlanti", mladog sarajevskog umjetnika i akademskog skulptora Adisa Lukača .

Izložba će biti otvorena 25. lipnja u Centru za kulturu u 20:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close