''Kvaliteta, ne kvantiteta''

Pozorište sprema četiri predstave: Za početak 'Alfa Beta' Saše Oručevića

Već u petak, 11. siječnja, od 20 sati, na maloj sceni Studija 64 Narodnog pozorišta premijerno će biti izvedena predstava "Alfa Beta", po tekstu Teda Whiteheada, u režiji Saše Oručevića.
Kultura / Kazalište | 09. 01. 2019. u 13:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović na konferenciji za medije u srijedu je kazao kako Pozorište ove godine obilježava 70. godina postojanja i aktivnog rada te kako će tim povodom tijekom cijele godine organizirati niz kvalitetnih sadržaja kako bi podsjetili svoju publiku koliko je Pozorište značilo za ovaj grad i koliko znači danas.

Izložba povijesne građe

Publika će, dodao je, imati priliku vidjeti izložbe plakata iz nekih starijih predstava kao i kostime, skice za scenografiju i kostimografiju, povijesnu građu i još neke druge materijale. 

Što se tiče planova za tekuću sezonu, Mujkanović je napomenuo kako će ove godine Pozorište producirati ukupno četiri nove predstave, kako im je ideja da budu više fokusirani na kvalitetu, manje na kvantitetu te kako će uz organizaciju Mostarske liske i suorganizaciju Mostarskog ljeta na neki način zaokružiti svoju kazališnu sezonu.

U Narodnom pozorištu Mostar došlo je i do određenih kadrovskih promjena. Tako od sezone 2018./2019. dužnost umjetničkog direktora obavlja glumac Emir Spahić, koji je na konferenciji također izrazio zadovoljstvo premijerom predstave 'Alfa Beta' i zahvalio kolegama na trudu. 

Raniji umjetnički direktor Adnan Lugonjić ostat će u umjetničkom vijeću Narodnog pozorišta Mostar.

Početak godine sa ''Alfa Betom''

Već u petak, 11. siječnja, od 20 sati, na maloj sceni Studija 64 Narodnog pozorišta premijerno će biti izvedena predstava "Alfa Beta", po tekstu Teda Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. 

 "Alfa Beta" zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. 

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić i redatelj Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka. 

Predstava o muško-ženskim problemima

''Riječ je o egzistencijalnoj drami o dvoje ljudi, odnosno standardnim muško ženskim problemima koji su možda još više pojačani u ovom našem vremenu otuđenosti. Predstava se bavi brakom kao institucijom i društvenom normom'', kazao je redatelj Oručević na konferenciji za medije. 

Naglasio je kako mu je bilo zadovoljstvo raditi na predstavi s kolegicama Kazazić i Trnka i pozvao sve koji su u mogućnosti da dođu pogledati predstavu u kojoj će se, kako je kazao, svi u nekom segmentu sigurno pronaći i prepoznati.   

Glumica Kazazić također je izrazila zadovoljstvo radom na predstavi, kako zbog samog teksta tako i zbog prilike da radi u Mostaru, gradu u kojem je "njezin dom i najdraža publika". 

Ulaz na premijeru bit će moguć samo uz pozivnicu, prva repriza predstave je 12. siječnja, a druga 18. siječnja od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close