Kultura

Narodno pozorište Mostar: Kraj godine u znaku sjajnih predstava

Ulaznice za sve programe su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati
Kultura / Kazalište | 04. 12. 2018. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Detalj iz predstave 

Prosinac je u Narodnom pozorištu Mostar u znaku sjajnih predstava, ističu iz ove kulturne ustanove i dodaju kako za neke nisu imali dovoljno ulaznica u prodaji proteklog mjeseca, pa su pozvali posjetitelje da sada na vrijeme osiguraju svoju ulaznicu!

U petak, 07.12. u 20 sati na kamernoj teatarskoj sceni NPM-a, u Studiju 64, na repertoaru je predstava ''Neće biti smak svijeta'', po tekstu i u režiji Adnana Lugonića. Predstava o obitelji, o odnosima koji često ostaju prešućeni i neriješeni, o nadi u naše 'male' svjetove i bolji i ljepši život. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić, a kostimografiju i scenografiju potpisuje Sabina Trnka.

U idući petak, 14.12. u 20 sati na Velikoj sceni slijedi izvedba komedije ''Šta ćemo sad?'', po tekstu Branka Đurića Đure, predstava koja u NPM-u uvijek izaziva veliki interes publike.

Na Međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska 2015'' ovo je bila najbolja predstava po ocjeni publike, a zabilježila je i brojna gostovanja u zemlji i inostranstvu, uz veliki interes publike.

Kako se glumci snalaze u jednoj maloj zabiti, kako preživljavaju kada vlast nikada nema dovoljno novca za kulturu, koliko su snalažljivi i koliko se u svemu tome mi prepoznajemo? Sudeći prema smijehu i zanimanju publike - prepoznajemo se jako.

Predstavu je režirao nagrađivani reditelj Ahmed Imamović, a u predstavi igraju Emir Spahić, Ajla Hamzić, Goran Lozo.

U subotu, 15.12. u NPM-u gostuje predstava za djecu ''Patrolne šape'', nastala po istoimenom crtanom filmu. Interaktivnog je karaktera sa četiri lika, uzbudljiva i energična.

Brankica Brbljivica je ludo zaljubljena u dječaka Rajdera i svim silama pokušava da osvoji njegovo srce, ali se on uporno brani i bježi od nje. Brankica brbljivici pomažu Patrolne šape (Čejs i Maršal).

Ovu godinu u NPM-u završavamo izvedbom u petak, 21.12 predstavom ''Derviš i smrt'', čije su posljednje dvije izvedbe bile rasprodane. Predstava po tekstu Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića, a koja govori o vječnim temama, životu i smrti.

U predstavi igraju Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Ajla Hamzić, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Bojan Beribaka i Amela Kreso.

Ulaznice za sve predstave su u prodaji!

Iz NP Mostar napominju i da je do 31.12.2018. otvoren natječaj za prijave na 16. Međunarodni festival komedije Mostarska liska 2019, koji će se u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar održati 19. do 26. aprila 2019. godine.

Pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, www.npm.ba.

ULAZNICE

Ulaznice za sve programe su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close