"Mali princ"

Najmlađi eMTeeM - ovci donijeli u Mostar dvije nagrade

Dječiji studio eMTeeM - a nastupio je sa predstavom "Mali princ" koja je rađena po motivima istoimenog djela Antoine de Saint-Exupéry.
Kultura / Kazalište | 14. 05. 2018. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć su se najmlađi članovi Mostarskog teatra mladih, okupljeni u Dječijem dramskom studiju, vratili sa 21. Festivala dječijeg teatra Bosne i Hercegovine što ga u Gračanici organiziraju Bosanski kulturni centar iz Gračanice i Centar za dramski odgoj iz Mostara.

U ovom završnom dijelu festivala nastupilo je 12 grupa koje su izvele vrlo zanimljiv i kvalitetan program. Žiri u sastavu Mirela Trepanić, Vahid Duraković i Bogdan Simić imali su težak posao u odabiru pojedinaca i predstava koje treba nagraditi.

Dječiji studio eMTeeM - a nastupio je sa predstavom "Mali princ" koja je rađena po motivima istoimenog djela Antoine de Saint-Exupéry. U predstavi su igrali Petar Mihić, Hana Mihić, Ena Burić, Majla Džubur, Zejna Obradović, Afan Obradović, Arduana Macić, Sarah Tiro, Sajra Cerovina i Nejla Memić, a režiju potpisuje Sead Đulić.

Na razgovoru o predstavama posebno je istaknuta scenska disciplina ansambla i njihova posvećenost onome što rade, te višedesetljetni kontinuitet eMTeeM - ove poetike koja se prenosi sa generacije na generaciju.

Na kraju "Mali princ" nagrađen je sa dvije nagrade i to: Nagrada za ansambl igru, te Nagrada za funkcionalan izbor glazbe. Mostarska premijera predstave bit će do kraja mjeseca svibnja.


Kopirati
Drag cursor here to close