Državna smotra

Na Smotri izvornog hrvatskog folklora u Vinkovcima i folkloraši iz BiH

Kultura / Kazalište | 27. 08. 2017. u 13:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora koja se održava u sklopu Vinkovačkih jeseni, okupit će 16. i 17. rujna 40 folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore koje najbolje njeguju izvorni hrvatski folklor.

Press služba Vinkovačkih jeseni objavila je u nedjelju da će na Državnoj smotri nastupiti predstavnici svih hrvatskih županija i regija, dijaspore, te pobjednici međužupanijskih i regionalnih smotri folklora.

"U ta dva dana posjetitelji će vidjeti nastupe najboljih KUD-ova iz Hrvatske i dijaspore koja njeguju izvorni hrvatski folklor", rekao je stručni voditelj Državne smotre izvornog hrvatskog folklora Danijel Šota.

Dodao je da u Hrvatskoj i dijaspori potiču folklorne skupine kako bi u konkurenciji izborile nastup na Vinkovačkim jesenima.

Trude se također da na smotri bude zastupljena svaka županija i regija pa su u Hercegovini, Srednjoj Bosni i Posavini potaknuli održavanje smotri čiji će pobjednici doći u Vinkovce.

Ove godine Vinkovci će ugostiti folkloraše iz Vojvodine, Austrije, Njemačke i BiH, dok će iduće godine doći KUD-ovi Hrvata iz Rumunjske i Crne Gore.

Ovogodišnje 52. Vinkovačke jeseni održat će se od 8. do 17. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close