Predstave

Na Kazališnim danima u Vitezu 'Mir' i 'Đavolja posla'

Predstave su rađene u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.
Kultura / Kazalište | 06. 10. 2017. u 10:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trećem vikendu ovogodišnjih 9. kazališnih dana u Vitezu nastupit će ansambl Mostarskog teatra mladih (MTM) te Teatar kabare Tuzla i Studentska scena Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.

Predstava "Mir", u izvedbi MTM-a Mostar, rađena je po Aristofanovom tekstu, a publika će je imati priliku pogledati u kazališnoj dvorani "Vitez", u subotu, 7. listopada, u 19 sati.

U predstavi igraju: Ali Kamer Aksoy, Edina Delalić, Alem Neziri, Dino Gluhović, Haris Habibija, Faris Količić i Amila Zulović. Redatelj predstave je Sead Đulić.

Trećeg vikenda 9. dana kazališta "Vitez 2017" bit će izvedena i komedija "Đavolja posla", magistarskoj predstavi Vitežanke Mirne Mišković i njezinih kolega s klase, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

Predstava "Đavolja posla" na repertoaru je u nedjelju, 8. listopada, u kazališnoj dvorani Vitez, u 19 sati.

''Jako sam sretna zbog nastupa u našem kazalištu i Vitezu, na kazališnim daskama na kojima sam napravila svoje prve glumačke korake. Nadam se da ću kao i svaki put do sada igrati pred krcatom dvoranom u našem kazalištu'', kazala je glumica Mirna Mišković.

Tekst Miroljuba Nedovića "Đavolja posla" na duhovit način prikazuje i kritizira kazališni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti kazališnom kritičaru zbog negativnih kritika.

Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima kazališnog svijeta i nju možemo promatrati kao predstavnika društva, odnosno publike, sa svim svojim predrasudama o kazališnoj umjetnosti.

Pored kritike kazališnog svijeta, u prenesenom značenju tekst kritizira kompletno društvo u kojem vladaju netalentirani, korumpirani i neostvareni pojedinci.

U predstavi igraju: Mirna Mišković, Samed Alić, Ermin Avdić i Sadika Kahrimanović. Mentorstvo i režiju potpisuje Vlado Kerošević. Komentor i asistent režije je Irfan Kasumović.

Predstave su rađene u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close