eMTeeM

Na Festivalu dječjeg teatra BiH nagrađeno i kazalište iz Mostara

Nagrada za umjetničko-pedagoško vodstvo pripala je Seadu Đuliću iz Mostarskog teatra mladih za predstavu "Panika u Strahogradu".
Kultura / Kazalište | 13. 05. 2019. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagradu za predstavu u cjelini na 22. Festivalu dječjeg teatra BiH, koji je održan u Gračanici 11. i 12. svibnja, po odluci stručnog žirija osvojila je predstava "Žabac i stranac" Dječjeg pozorišta Eko Art Bugojno, doznaje se u ponedjeljak iz Mostarskog teatra mladih. 

Od ostalih profesionalno vođenih grupa, nagradu za ansambl igru osvojila je predstava "Kralj lavova" Škole mjuzikla i glume Kids KIC Tomislavgrad, dok je nagrada za umjetničko-pedagoško vodstvo pripala Seadu Đuliću iz Mostarskog teatra mladih za predstavu "Panika u Strahogradu". 

U kategoriji školskih sekcija nagradu za predstavu u cjelini osvojila je Sedma osnovna škola Blažuj za predstavu "Ježeva kućica". 

Osnovna škola Sveti Franjo iz Tuzle osvojila je nagradu za ansambl igru za predstavu "Ružno pače", a nagradu za umjetničko-pedagoško vodstvo osvojio je voditelj Osnovne škole "Podzvizd", Područne škole Rajnovac iz Velike Kladuše Asmir Ćerkez za predstavu "Misli svako da je nama lako". 

Nagrada za originalni tekst, predložak ili ideju pripala je Senadi Užičanin za tekst "Sretna porodica" Druge osnovne škole Srebrenik. 

Žiri festivala bio je sastavljen od dramaturga i kazališnog kritičara Kemala Bašića, producentice Merime Baraković te direktora Bosanskog kulturnog centra Gračanica Nedžada Peljte, priopćio je Mostarski teatar mladih.


Kopirati
Drag cursor here to close