Gradsko kazalište mladih

Na Danima kazališta u Vitezu devet kazališnih skupina iz regije

Voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević kazao je Feni da na Danima kazališta sudjeluje devet kazališnih skupina iz regije koje će se predstaviti s nagrađivanim predstavama.
Kultura / Kazalište | 14. 09. 2019. u 11:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija 11. Dani kazališta održava se u Vitezu, u organizaciji Gradskog kazališta mladih (GKM), a do sredine listopada publika ima priliku pogledati ukupno 12 predstava u izvedbi amaterskih kazališta iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević kazao je Feni da na Danima kazališta sudjeluje devet kazališnih skupina iz regije koje će se predstaviti s nagrađivanim predstavama.

''Na Danima kazališta imamo najbolja amaterska kazališta u regiji, koja su osvajala nagrade za najbolje predstave. Nastojimo našoj publici ponuditi širok spektar žanrova, tako da imamo predstave koje, recimo, progovaraju o nasilju, zatim dječje predstave, komedije i drame. Cilj nam je da naša kazališna dvorana progovori o svim temama'', ističe Sajević.

Naglasivši da je GKM proteklih godina, u gradu bez kazališne tradicije, uspio pokrenuti kazališnu scenu, Sajević je istaknuo da na predstave u Vitezu danas dolaze kompletne obitelji.

''Bili smo jako tvrdoglavi i uporni, usprkos svemu. Nije bilo lako, ali uspjeli smo doći do toga da danas imamo punu dvoranu te da svaka naša premijera privuče više od 400 ljudi'', naglasio je on.

Kako je kazao, Dani kazališta, kao i GKM, opstaju unatoč skromnim financijskim uvjetima, a zahvaljujući entuzijazmu i naporima članova Kazališta u Vitezu.

''Iako to nisu neka basnoslovna sredstva, svake godine imamo potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta. U zadnje tri - četiri godine gotovo da nemamo nikakvu potporu Općine Vitez, ali se nekako krpimo i funkcioniramo. Međutim, bez te ljubavi i energije svih članova, bilo bi nemoguće opstati'', ocijenio je.

Sajević ističe da je uvjeren kako GKM u Vitezu očekuje svijetla budućnost, o čemu svjedoči glumački ansambl od stotinjak članova te sve veći broj mladih koji se žele okušati na kazališnim daskama.

Kopirati
Drag cursor here to close