2020./2021.

MTM pripremio repertoar za 48. sezonu

Planirani repertoar zadržava višegodišnje opredjeljenje eMTeeM-a u repertoarskoj politici koje slijedi klasiku, praizvedbe, poetsku dramu, te istraživačke društveno angažirane projekte koji nastaju u radioničkom prosesu u studijima eMTeeM-a.
Kultura / Kazalište | 10. 09. 2020. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realizacijom 45. Mostarskog teatarskog festivala - Festivala autorske poetike Mostarski teatar mladih zaključio je 47. sezonu.

Uprkos otežanim okolnostima izazvanim pandemijom covid 19 sezona je bila vrlo uspješna.

Realizirano je 6 premijernih projekata, a broj repriznih predstava kretao se u uobičajenom prosijeku. U ovoj sezoni bilo je to 297 izvedenih predstava i drugih programa. Uz to predstave na online platformi vidjelo je oko 120.000 gledatelja.

''Svi ovi rezultati obvezali su nas da i okvirni repertoar za 48. sezonu brižljivo planiramo poštujući mišljenje publike sa posljednjih Dana teatra mladih'', poručuju iz MTM-a.

Usuglašavajući sve to Umjetnički savjet eMTeeM-a odlučio je da okvirni repertoar za sezonu 2020./21. bude slijedeći:

- Thomas Stearns Eliot "Pusta zemlja",
- Mihail Afanasjevič Bulgakov "Majstor i Margarita",
- Ljubica Ostojić "Penelopa, kraljica Itake",
- Autorski projekt na temu komunikacije mladih putem društvenih mreža i
- Autorski projekat radnog naziva '' Zvukovi i ritmovi srednjevjekovne Bosne''

Planirani repertoar zadržava višegodišnje opredjeljenje eMTeeM-a u repertoarskoj politici koje slijedi klasiku, praizvedbe, poetsku dramu, te istraživačke društveno angažirane projekte koji nastaju u radioničkom procesu u studijima eMTeeM-a, navodi se u PR priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close