Daske

Mostarsko Pozorište na daske će postaviti 'Huzur' Martine Mlinarević

Dramatizaciju teksta potpisuje Adnan Lugonić, dok glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Amela Kreso, Jasmin Krpo i Vedran Vilogorac.
Kultura / Kazalište | 06. 01. 2020. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu u Mostaru započeli su rad na novom projektu, a u pitanju je predstava ''Huzur'' autorice Martine Mlinarević, pod redateljskom palicom slovenske redateljice Alme Lapajne.

Dramatizaciju teksta potpisuje Adnan Lugonić, dok glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Amela Kreso, Jasmin Krpo i Vedran Vilogorac.

Dok se vrijedno priprema spomenuta predstava, ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku uživati u bogatom siječanjskom repertoaru mostarskog Pozorišta, navedeno je u priopćenju za javnost.

U subotu, 11. siječnja u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a bit će upriličena prva repriza predstave ''Identitluk''. Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'.

Svi koji ne budu u prilici doći u navedenom terminu, naredno izvođenje spomenute predstave na rasporedu je u petak, 31. siječnja s početkom u 20 sati.

U petak 17. siječnja u 20 sati u Studiju 64 na repertoaru je predstava ''Alfa Beta'' autora E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. Zanimljiva je to, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena? U predstavi igraju: Fatima Kazazić i Saša Oručević.

Predstava ''Neće biti smak svijeta'' autora i redatelja Adnana Lugonića bit će odigrana u subotu, 25. siječnja u Studiju 64 NPM-a s početkom u 20 sati. Riječ je o intimnoj obiteljskoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu nasljeđa, o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi. Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti. Glumačku postavu čine: Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić.

Kopirati
Drag cursor here to close