Punim jedrima

Mostarsko Pozorište lutaka nagrađeno u Sarajevu

Ova značajna nagrada pripala je redateljici iz Bugarske Elici Petkovoj, koja je ove godine u mostarskom Pozorištu lutaka režirala predstavu „Punim jedrima!“
Kultura / Kazalište | 08. 05. 2018. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već treću godinu zaredom Pozorište lutaka Mostar na međunarodnom Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu (FEDU) osvaja vrijedne nagrade. Ove godine, u veoma jakoj konkurenciji lutkarskih predstava iz regije, osvojilo je Nagradu za najbolju režiju.

Ova značajna nagrada pripala je redateljici iz Bugarske Elici Petkovoj, koja je ove godine u mostarskom Pozorištu lutaka režirala predstavu „Punim jedrima!“, prema tekstu poznate bugarske književnice Teodore Popove. Maštovita i funkcionalna scenografija djelo je Ivajla Nikolova i Ive Gikove. Glazbu za predstavu komponirao je mostarski multiinstrumentalista i glazbeni producent Atilla Aksoj. U predstavi igraju glumci ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Ovo je već 45. nagrada na međunarodnim i domaćim lutkarskim festivalima koja je u posljednjih desetak godina stigla na adresu „mostarske kuće lutaka“. Već narednih dana predstava „Punim jedrima!“ odlazi na nove međunarodne lutkarske festivale i mogu se, s pravom, očekivati nova priznanja i nagrade za ovu najtrofejniju mostarsku kazališnu družinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close