Uspješna godina

Mostarski teatar mladih u 2019. realizirao oko 300 predstava

Planirana je i dodjela Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja ''Grozdanin kikot" te obilježavanje Međunarodnog dana teatra i Međunarodnog dana teatra za mladu publiku.
Kultura / Kazalište | 30. 12. 2019. u 18:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MTM / Mostarski teatar mladih u 2019. realizirao oko 300 predstava

Mostarski teatar mladih (eMTeeM) u ovoj godini realizirao je 291 predstavu, pet premijera, sudjelovao na 13 festivala te osvojio 24 nagrade, istaknuto je, među ostalim, na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je eMTeeM predstavio rezultate rada u 2019. te plan aktivnosti za 2020. godinu.

Dobitnici godišnje nagrade "Toni Pehar" za najbolja glumačka ostvarenja u predstavama eMTeeM – a u 2019. godini su Sarah Sarić za ulogu Fatime u predstavi ''Fatima, nevjesta od boli'' i Faris Količić za nadahnutu kreaciju više raznorodnih likova u predstavama eMTeeM-a tokom cijele 2019. godine, navodi se u priopćenju ove teatarske kuće.

Kako je istaknuto, i u 2020. godini planiran je bogat program, a u suradnji s Centrom za dramski odgoj bit će realiziran i 13. Sajam dječije kreativnosti ''Bajkovnica" te 22. Međunarodna konferencija ''Šta (ni) je dramski odgoj".

Također, planirana je dodjela Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja ''Grozdanin kikot" te obilježavanje Međunarodnog dana teatra i Međunarodnog dana teatra za mladu publiku.

Predviđena je i dodjela godišnjih nagrada ''Ključ tmače'', "Tmačin prsten" i "Safet Ćišić", kao i dodjela godišnje nagrade "Toni Pehar", priopćeno je, među ostalim, iz eMTeeM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close