Zaboravljeni od grada

Mostarski teatar mladih prestaje s djelovanjem, razlog - financije

Razlog tog prestanka, kako je za Bljesak.info potvrdio direktor JU Mostarski teatar mladih, Sead Đulić, je financijske prirode.
Kultura / Kazalište | 02. 08. 2019. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako stvari stoje danas, Mostarski teatar mladih, nakon 45 godina, 6 mjeseci i 7 dana, 1. rujna 2019. godine prestat će sa igranjem predstava i drugih programskih sadržaja'', objavljeno je u četvrtak na stranicama Teatra.

Razlog tog prestanka, kako je za Bljesak.info potvrdio direktor JU Mostarski teatar mladih, Sead Đulić, je financijske prirode.

''Problem je što mi nemamo svoj prostor, Grad Mostar nam ga je svojevremeno uzeo. Sada prostor iznajmljujemo te su to preveliki troškovi. Došli smo do situacije, ako se nešto ne promjeni, ne možemo servisirati financijske troškove zakupa'', rekao je Đulić.

Foto: Bljesak.info / Detalj iz predstave Uspavanka za Mladenku

Grad Mostar, ni ostale razine vlasti, tvrđi Đulić, godinama nisu pružili financijsku podršku toj javnoj ustanovi.

''Osam godina nemamo niotkoga nikakvu podršku. Sami se borimo i snalazimo, samofinanciramo. Došli smo u situaciju, sada već, skoro da je nemoguće izdržati sve te troškove'', rekao je za Bljesak.info direktor Đulić.

Foto: Screenshot / Grantovi organizacijama kulture - Proračun Grada Mostara za 2019. godinu

On navodi kako je nejasno takvo ponašanje vlasti, budući da se Grad Mostar natječe za Europsku prijestolnicu kulture.

''Grad u vremenu kada pravi aplikaciju za Europsku prijestolnicu kulture jednom teatru koji 45 godina postoji i koji, naprosto, uspješno djeluje ne želi pomoći iz samo njima znanih razloga'', naveo je.

Foto: ScreenShoot / Popis ustanove kulture Grada Mostara u Kulturnoj strategiji

Grad se Teatra mladih nije sjetio ni u 'Kulturnoj strategiji 2018.-2026.'. Od istih nismo mogli dobiti komentar o stanju u Teatru, budući da je u tijeku kolektivni godišnji odmor.

Kopirati
Drag cursor here to close