Suradnja

Mostarski teatar mladih na mini turneji "Neizgovoreni glasovi"

Predstava je koprodukcija četiri omladinska teatra iz tri zemlje koju je podržala Regionalna kancelarija RYCO. To su Teatarska mladina Skoplje, Pozorište mladih CEKOM Zrenjanin, Mostarski teatar mladih i Dis-Teatar Banja Luka.
Kultura / Kazalište | 04. 09. 2018. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odmah po zatvaranju 43. Mostarskog teatarskog festivala - Festivala autorske poetike, dio ansambla Mostarskog teatra mladih (MTM) krenuo je put Zrenjanina gdje započinje mini turneju predstave "Neizgovoreni glasovi", koja će pored Zrenjanina biti izvedena u Nišu i Skoplju. 

Predstava je koprodukcija četiri omladinska teatra iz tri zemlje koju je podržao Regionalni ured RYCO. To su Teatarska mladina Skoplje, Pozorište mladih CEKOM Zrenjanin, Mostarski teatar mladih i Dis-Teatar Banja Luka. 

Predstava "Neizgovoreni glasovi" večeras će biti izvedena u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" u okviru festivala "Novi prostori", a već sutra putuje za Niš. 

Iz MTM-a su priopćili kako su obaviješteni da je na 6. festivalu pozorišnog stvaralaštva "Novogradska scena 2018." žiri Festivala odlučio predstavi "MIR" Mostarskog teatra mladih dodijeliti tri nagrade. 

Nagrada za režiju pripala je Seadu Đuliću, za najbolju glavnu ulogu Ali Kamer Aksoyu dok je Farisu Količiću pripala nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu.


Kopirati
Drag cursor here to close