Kazališne igre

Laco: Drago mi je što najstariji kazališni festival u BiH ne gubi svoj kontinuitet

Selektorica 39. Kazališnih igara BiH Tina Laco, teatrologinja, glumica i profesorica istaknula je da su okolnosti u kojima je radila pri odabiru predstava bile veliki izazov.
Kultura / Kazalište | 10. 06. 2020. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije održanoj u Jajcu, objavljen je službeni program 39. Kazališnih igara BiH, među kojima je i predstava 'Identitluk' prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar.

Održavanje 39. Kazališnih igara BiH u Jajcu bilo je planirano u razdoblju od 25. lipnja do 3. srpnja ove godine. Međutim, zbog situacije prouzrokovane virusom Covid-19 i poštivanja propisanih mjera zaštite Igre se održavaju u pomjerenom terminu, od 28. kolovoza do 3. rujna 2020. godine, priopćeno je u srijedu iz Narodnog pozorišta.

Selektorica 39. Kazališnih igara BiH Tina Laco, teatrologinja, glumica i profesorica istaknula je da su okolnosti u kojima je radila pri odabiru predstava bile veliki izazov.

''Ono što mi je bilo izazovno ove godine kao selektorici je činjenica da mi je bilo onemogućeno uživati u svim izvedbama teatarski, u njihovoj ljepoti, što kazalište razlikuje od svih ostalih medija umjetnosti, jer je to njegova čar, njegov život da se događa ovdje i sada. Dakle, zbog ekraniziranog posredništva, jer smo svi, pa tako i ja, morali prihvatiti okolnosti onakve kakve jesu i donijeti najbolje odluke u takvim okolnostima. Drago mi je da su u ovakvim okolnostima organizatori odlučili da ovaj festival kao najstariji kazališni festival u BiH ne gubi svoj kontinuitet'', kazala je Laco.

Podsjećamo, predstava 'Identitluk' selektirana je za program festivala 'Mostarska liska 2020' koji će biti održan od 25. do 30. rujna ove godine. Također, selektirana je i za program festivala 30. Marulićevi dani koji će biti održani u Splitu od 19. do 26. listopada ove godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close