Bajka o izgubljenom vremenu

Mostarskim lutkarima dvije nagrade na međunarodnom festivalu

Predstava ''Bajka o izgubljenom vremenu'' je do sada na 3 festivala osvojila ukupno 8 nagrada.
Kultura / Kazalište | 15. 10. 2019. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 18. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci, Bosna i Hercegovina, Pozorište lutaka Mostar s predstavom ''Bajka o izgubljenom vremenu'' osvojilo je dvije nove nagrade: nagradu za najboljeg glumca Igoru Vidačkoviću (za glavnu ulogu) i specijalnu nagradu za kompletan autorski rad Tamari Kučinović.

Foto: PR / Bajka o izgubljenom vremenu

 18. Međunarodni festival pozorišta za djecu u Banja Luci održan je od 6. do 12. listopada 2019., a u natjecateljskom dijelu sudjelovalo je 15 predstava iz 10 različitih zemalja: Italije, Rusije, Slovenije, Poljske, Slovačke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Predstava ''Bajka o izgubljenom vremena'' izvedena je dva puta u Banja Luci, a svojom magičnom igrom osvojila je i publiku i stručni žiri kojeg su činili redatelj Jovica Pavić (Srbija), dramaturginja i redateljica Selma Parisi (Hrvatska) i glumica-lutkarica Dječijeg pozorišta Republike Srpske Božana Bijelić (Bosna i Hecegovina).

Foto: PR / Bajka o izgubljenom vremenu

Autorsku ekipu uz redateljicu, autoricu i oblikovateljicu svjetla predstave ''Bajka o izgubljenom vremenu'' Tamaru Kučinović, čine dramaturg i asistent redateljice Nikša Eldan, kreatorica lutaka, scenografije i lutkarska tehnologinja Alena Pavlović, dok je muziku komponovao Atilla Aksoj. Predstavu izvode glumci Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Mima Kazazić Obad, Nina Popović, Nermina Denjo.

Podsjetimo, predstava ''Bajka o izgubljenom vremenu'' je do danas na 3 festivala osvojila ukupno 8 nagrada, među kojima je i GRAND PRIX nagrada. Ova predstava je osvojila srca najmlađe, ali i najstarije publike.

 

Kopirati
Drag cursor here to close