Predstava

Mostarka se priprema za ulogu Kolinde Grabar Kitarović

Rođena Mostarka koja je na glasu kao jedna od najljepših hrvatskih glumica trebala bi postati Kolinda Grabar Kitarović. Jednostavno, saživjeti se s njom u potpunosti.
Kultura / Kazalište | 25. 09. 2020. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolinda Grabar Kitarović za točno mjesec dana zablistat će pod jakim reflektorima na daskama koje život znače.

Daske su u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, a Kolinda nije prava Kolinda Grabar Kitarović već glumica Ornela Vištica, piše Jutarnji list.

No, ako će u narednih mjesec dana, koliko još ima do premijere predstave 'Predsjednici & Ca.', sve ići po planu, teško će publika zamijetiti razliku.

Rođena Mostarka koja je na glasu kao jedna od najljepših hrvatskih glumica trebala bi postati Kolinda Grabar Kitarović. Jednostavno, saživjeti se s njom u potpunosti.

''Uloga Kolinde je izazovna i veseli me, ali za njen lik treba puno preciznosti, stoga trenutačno pokušavam što vjerodostojnije prikazati osobu koja nam je svima vrlo dobro poznata. Proučavam njene pokrete, govor, boju glasa, specifičnu dužinu rečenica, naglasak...'', govori 31-godišnja Vištica pred kojom je težak posao. Ali trudi se, kaže, kada god nije na probi u kazalištu sate provodi proničući lik bivše predsjednice.

''Proučavam Kolindu, gledam videozapise, fotografije, stare Dnevnike, slušam njene govore i proučavam to razdoblje njenog mandata'', otkriva Vištica koju je publika zavoljela zahvaljujući ulogama u televizijskim serijama 'Larin izbor', 'Vatre ivanjske' i 'Prava žena'.

Atraktivna glumica trenutačno je fokusirana na kazalište. Premijera predstave 'Predsjednici & Ca.' koja je nastala prema tekstu Tarika Filipovića i Ivice Ivaniševića je 24. listopada, a Ornela je svojim fanovima na Instagramu donijela tračak predstave. Naime, navukla je na glavu plavu periku, sakrivši time svoju bujnu smeđu kosu, i otkrila pratiteljima na Instagramu i Facebooku kako će izgledati u predstavi.

''Tarik je napravio predstavu u kojoj pet predsjednika dolazi kod predsjednice na večeru, a što će se dalje dogoditi ne mogu vam otkriti, to ćete morati doći vidjeti u Kerempuh za mjesec dana. Mi ćemo se potruditi da bude puno smijeha i ipak malo ozbiljnosti, te odmah da naglasim, nimalo podsmijeha'', govori Vištica koja ne bi imala ništa protivni da bivša predsjednica dođe na premijeru. Svi su pozvani, kaže.

Ornelinu alternaciju u ulozi Kolinde imat će Ana Begić Tahiri, a u predstavi 'Predsjednici & Ca.' ulogu Josipa Broza Tita dobio je Boris Svrtan, dok će Tarik Filipović glumiti Franju Tuđmana. Ivu Josipovića igrat će Ivan Jončić, a Hrvoje Kečkeš utjelovit će Stipu Mesića.

Kopirati
Drag cursor here to close