Jokić i Pejanović

Mostarci se prisjetili dobrih ljudi - Siniše Jokića i Ratka Pejanovića

Kultura / Kazalište | 19. 09. 2017. u 19:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva 'Prosvjeta' Mostar održana je večer sjećanja na Sinišu Jokića (novinara radio televizije Mostar) i Ratka Pejanovića (dugogodišnjeg rukovoditelja 'Prosvjete') pod nazivom 'Dobri ljudi'.

"Oni su nama ostavili dug da mi nastavimo raditi na ovoj 'Prosvjeti' koju su oni stvorili i stvarali", kazao je generalni tajnik ovog društva Goran Kosanić, podsjetivši kako je Ratko Pejanović 1994. godine 'digao Prosvjetu iz pepela, oživio je', te 'oporavio (i) Ćorovića kuću'.

Večer sjećanja održana je u spomen kući Svetozara Ćorovića uz prisustvo velikog broja građana koji su se još jednom došli prisjetiti likova ova dva čovjeka.

Nekih zajedničkih događaja koje je provela sa Jokićem, prisjetila se Maja Burić također nekada voditeljica i novinarka na RTM. Svoja sjećanja prvenstveno na Jokića, ali i na Pejanovića sa prisutnima je podijelio i dugogodišnji direktor RTM Alija Behram. Tijekom programa pročitano je i nekoliko Jokićevih pjesama kojemu je pisanje poezije bio hobi. 'Prosvjeta' je izdala i zbirku njegovih pjesama.

Podsjećanja radi, Ratko Pejanović, višegodišnji generalni tajnik mostarske 'Prosvjete', umro je krajem kolovoza 2013. godine u 69. godini života. Pronađen je mrtav 29. kolovoza te godine u kadi u svojoj kući u ulici braće Knežića. Na Pejanovićevom tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, a pretpostavlja se da je smrt nastupila dva ili tri dana ranije. Ratko Pejanović je rođen 1944. godine.

Siniša Jokić, dugogodišnji predsjednik 'Prosvjete', reporter TV Mostar i pjesnik, nestao je 17. srpnja 2008. godine. Posljednji put je viđen kad je sišao na obalu Neretve u rodnim Raštanima da se osvježi. Potraga za njim trajala je nekih desetak dana, sve do 28. srpnja 2008. godine, kada je njegovo tijelo voda izbacila na površinu u Raštanima, nizvodno u blizini mjesta na kojem je posljednji put viđen. On je rođen 1969. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close