Narodno pozorište

Mostar: Premijerno izvođenje crne komedije o klađenju

Premijera crne komedije o klađenju u Narodnom pozorištu Mostar
Kultura / Kazalište | 28. 11. 2017. u 12:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Narodnog pozorišta Mostar izvest će u petak, 1. prosinca, premijeru predstave "Ne igraj na Engleze" po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, priopćeno je na konferenciji za novinare u utorak u Mostaru.

''Riječ je o predstavi koja tretira aktualnu društvenu pošast - klađenje, koja je ozbiljan društveno-sociološki problem koji uništava pojedince, obitelji i šteti cijelom društvu'', kazao je direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović, naglasivši kako je zadovoljan što u ranoj fazi sezone ta mostarska teatarska kuća ima već drugu premijeru predstave.

U predstavi igraju Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić. Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Dramaturg Adnan Lugonić naglasio je kako je predstava "Ne igraj na Engleze" crna komedija koja govori o ljudima koji pokušavaju naći instant sreću i instant rješenja svojih problema, ali kako traženjem tih instant rješenja sebi proizvode dugoročne probleme.

'' Smatram da će ova predstava imati svoju publiku jer je angažirana na ljudski način, ima poruku koja nije ni osuda, nego je više propitivanje tog problema'', kazao je Lugonić.

Redatelj Emir Spahić kazao je kako dramaturški okvir predstave tretira hazarderski poriv čovjeka za klađenjem. Međutim, to je samo inicijalna kapsla koja na vidjelo iznosi dublje probleme tri lika koja su u predstavi, odnosno razgolićuje njihove ličnosti.

''Dramaturškim zahvatom na integralni tekst pokušali smo dati odgovor ili barem ukazati na prioritet stvari u životu'', kazao je Spahić.

Predstavnicima medija obratio se i glumac Ivan Skoko, kazavši kako u predstavi igra ulogu ovisnika o kocki koji svu svoju nadu usmjerava u sreću, a ne u trud. Ocijenivši kako će ovo biti uspješna predstava, Skoko je zahvalio Narodnom pozorištu na suradnji te pozvao publiku da dođe pogledati predstavu.

Prva repriza predstave "Ne igraj na Engleze" je u subotu, 2. prosinca, u 20 sati, a druga u petak, 8. prosinca, također u 20 sati.

Pored te crne komedije na programu Narodnog pozorišta Mostar u posljednjem mjesecu tekuće godine je plesni performans "Touch of Madness" u izvedbi Katharine Maschenka Horn i Nemanje Mutića te gostovanje Namika Kabila u okviru programa "Književni most" 15. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close