Premijera predstave

Ines Pašić Mostaru donijela nježnost

Premijera prve neverbalne predstave 'O nježnosti' odigrat će se 16. siječnja u Pozorištu lutaka u Mostaru s početkom u 19 sati.
Kultura / Kazalište | 13. 01. 2020. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovu predstavu 'O nježnosti ' dugo sam nosila u sebi i tražila gdje, kako i s kim da je napravim. Dogodilo se ono najbolje, predstavu radim u svom gradu u pozorištu gdje sam dolazila kao dijete i koje je dobrim djelom odgovorno što sam izabrala ovaj put'', rekla je Ines Pašić jedna od najznačajnijih svjetskih lutkarskih stvarateljica današnjice povodom premijere ove prve neverbalne predstave u Pozorištu lutaka u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Ines Pašić

Premijera prve neverbalne predstave 'O nježnosti' odigrat će se 16. siječnja u Pozorištu lutaka u Mostaru s početkom u 19 sati.

Pašić ističe kako je nježnost nešto što nam svima treba  te da je, pogotovo u ovim vremenima gdje smo svi fiksirani podjelama i razlikama, potrebno vratiti se jednoj perspektivi ''koja nas čini svjesnim da postoji više toga što nas spaja''.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za novinare

''To je nit koja nas može povezati. To smo htjeli izraziti i dati svima da vide to u ovoj našoj predstavi'', kazala je.

O suradnji Pozorišta lutaka Mostar s Ines Pašić Nedžad Maksumić, umjetnički direktor Pozorišta lutaka u Mostaru kazao je da je to sami vrh dugogodišnjeg rada pozorišta i jedna specifična tvorevina u njihovoj repertoarskoj politic.

Foto: Bljesak.info / Igor Vidačković

''Lutkarsko pozorište došlo je u stadij gdje svaka nova predstava postaje pravi pozorišni praznik. Nakon mnogo godina dogovaranja uspjeli smo ostvariti suradnju s Ines koja sa svojim teatrom putuje svijetom i zadaje nove standarde u teatarskoj umjetnosti'', kazao je dodajući kako je predstava O nježnosti  veliko osvježenje za teatarski život, ne samo Mostara nego i šire.

Foto: Bljesak.info / Ines Pašić i Nedžad Maksumić

Inače, Ines Pašić, rođena je 7. ožujka 1962. godine u Mostaru. Završila je Muzičku Akademiju u Sarajevu, odsjek klavir, i poslije kraće pedagoške aktivnosti odlučila da se posveti kazalištu.

Osnovala je, zajedno s Hugom Suarezom, “Kazalište Hugo i Ines” 1986. godine i od tada, zajedno s njim, počela je razvijati jednu posebnu tehniku scenske umjetnosti koja joj je omogućila sudjelovanje i ekspresivne tendencije u avanguardi svjetskih kazališnih festivala animacije, lutkarstva i pantomime.

Foto: Bljesak.info / Nina Popović (lijevo)
Kopirati
Drag cursor here to close