Priča o muškim slabostima

Mostar: Predstava o kockanju, prijateljstvu i ljubavi oduševila publiku

U Mostaru je premijerno izvedena predstava “Ne igraj na Engleze” .
Kultura / Kazalište | 01. 12. 2017. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u Narodnom pozorištu Mostar izvedena predstava “Ne igraj na Engleze” po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Emira Spahića.

Trojica prijatelja Piksi (Emir Spahić), Paun (Ivan Skoko) i Bule (Emir Sejfić) strastveni su kladioničari.

Ovaj put tri prijatelja igrala su različito i jedan mora dobiti. Iščekujući rezultat jedne utakmice, u jednoj noći otkrivaju sve svoje probleme i strahove. Propuštene prilike, izgubljene ljubavi. Koliki je ulog i tko je dobitnik, a tko gubitnik? Predstava koja govori o kockanju, prijateljstvu i ljubavi.

Predstava koja je s ogromnim uspjehom izvođena u svim država regije i gostovala na pet kontinenata.

 Nakon premijere zadovoljan je bio i Emir Spahić, reditelj predstave i glumac. 'U najvećoj mjeri sam zadovoljan, publika i kritika će reći svoje. Nadam se da će ova predstava imati publiku i da će predstava trajati. Tekst 'Ne igraj na Engleze' je specifično ispisan, daje mogućnost da se iščitava na više razina. Specifičnost stila napisanog teksta daje mogućnost dinamične glumačke igre i redateljske postavke. To je moderan, suvremen tekst, iskustveno blizak nama i zato smo objeručke prihvatili da radimo upravo ovaj tekst', izjavio je Spahić.

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Prva repriza predstave je u subotu, 2. 12. 2017. u 20 sati, a druga u petak, 8. 12. u 20 sati.  

Cijena ulaznice za prvu reprizu predstave 'Ne igraj na Engleze' je 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM; cijena ulaznice za drugu reprizu i sve sljedeće izvedbe u NPM-u je 7 KM, s popustom 3,50 KM.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close