Studentski hotel

Mostar: Bajramski prijem za uzvanike Grada, županije i Federacije

Kultura / Kazalište | 01. 09. 2017. u 20:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Kurban bajrama, muftija mostarski Salem ef. Dedović je bio domaćinom bajramskog prijema kojem su nazočile zvanice iz političkog, kulturnog, vjerskog i obrazovnog života kako Mostara, tako i sa županijske, te razine Federacije BiH.

Naslijeđe poslanika Ibrahima je, istaknuo je muftija, dragocjeno, jer je to nešto što 'spaja i povezuje ljude, povezuje vjere i povezuje pripadnike različitih tradicija'.

"Nama su danas tako prijeko potrebni takvi integrirajući koncepti, u kojima se prepoznaju zajedničke dobrobiti i opće koristi, te insistiranje na isključivostima i razlikama nije u duhu ibrahimovsko-abrahamovskog učenja i nije u općem civilizacijskom interesu u ovom odveć povezanom i umreženom svijetu", naveo je Dedović.

U ime Srpske pravoslavne crkve u Hercegovini, bajramsku čestitku uputio je iguman manastira Žitomislići, Danilo Pavlović. Dodao je da Kurban-bajram podsjeća na to da je ljudski odnos sa Bogom uvijek povezan sa žrtvom, navodeći kako je Ibrahim bio spreman na najveću žrtvu.

Generalni vikar mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić je također uputio iskrene čestitke povodom ovog blagdana, a isto je uradio i fra Iko Skoko u ime franjevačkog samostana svetih Petra i Pavla.

Kopirati
Drag cursor here to close