Prvi tomislavgradski mjuzikl

Mjuzikl "Kralj lavova" na 59. festivalu djeteta u Šibeniku

U glumačkom dijelu sudjeluje 28 mladih te određeni broj pratećeg osoblja, a sve pod mentorstvom i redateljskom palicom djelatnice tomislavgradske Glazbene škole Zrinke Lukač.
Kultura / Kazalište | 26. 03. 2019. u 15:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi tomislavgradski mjuzikl "Kralj lavova" uvršten je u program 59. međunarodnog festivala djeteta, koji se od 15. do 20. lipnja ove godine održava u Šibeniku. 

Inače, ovaj je festival svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od pedeset godina, a u svijetu je prepoznatljiv kao jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. 

Festival je prvi put održan 1958. godine, kao realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se ubrzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja. 

Veliki je ovo uspjeh mjuzikla "Kralj lavova", koji je prvi put premijerno izveden u rujnu prošle godine, a na kojem su s puno ljubavi radili polaznici Škole mjuzikla i glume koja djeluje u sklopu Kulturno informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu. 

U realizaciji projekta sudjelovali su Federalno ministarstvo kulture, Fondacija za scenske umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete kulture i sporta te Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, kao i Općina Tomislavgrad. 

Kako je za Fenu kazala ravnateljica KIC- a Danijela Papić, navedene institucije prepoznale su ovaj projekt na kojem se radilo godinu dana, a njegov glavni cilj zasniva se na radu s mladima. 

U glumačkom dijelu sudjeluje 28 mladih te određeni broj pratećeg osoblja, a sve pod mentorstvom i redateljskom palicom djelatnice tomislavgradske Glazbene škole Zrinke Lukač. 

Inače, ovaj mjuzikl se zasniva na interpretaciji poznatog Disneyjevog crtića koji govori o odrastanju lavića Simbe, samo ovaj put na način kako su to osmislili, uz pjesmu i scenski nastup, polaznici Škole mjuzikla i glume.

 

Kopirati
Drag cursor here to close