NP Mostar

'Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali' - Predstava koja se čuje, vidi i osjeća

Predstava je nastala u produkciji Bosanskog narodnogpozorišta Zenica, u partnerstvu sa Kamernim teatrom 55 Sarajevo, a govori o ženi u četrdesetim godinama i tinejdžeru, koji se slučajno sreću u javnom toaletu...
Kultura / Kazalište | 18. 03. 2019. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Višestruko nagrađivana predstava 'Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali' Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović, u petak 22. ožujka sa početkom u 20 sati gostuje u Narodnom pozorištu Mostar.

Predstava je nastala u produkciji Bosanskog narodnogpozorišta Zenica, u partnerstvu sa Kamernim teatrom 55 Sarajevo, a govori o ženi u četrdesetim godinama i tinejdžeru, koji se slučajno sreću u javnom toaletu i pokušavaju ispričati jedno drugom vlastite živote. Kao okidače za sjećanja koriste slučajne natpise po pločicama WC-a, a nepouzdanost i nepostojanost bilo kog tjelesnog, emotivnog ili mentalnog sjećanja se kroz četiri scene u kojima igraju arhetipske odnose majka-sin, otac-kćerka, brat-sestra i ljubavnica-ljubavnik, pokazuju se kao jedine istine koje je o samom sebi moguće izreći.

''Kada sam prvi put pročitala ovaj tekst, preplavile su me emocije koje izbijaju iz njega. Prepoznala sam u njemu slojeve moje duše. Moje tuge, strahove, čežnje, praznine koje ostaju iza ljudi koje sam voljela. U njemu sam prepoznala sva moja bića koja uporedo žive u meni. Djevojčicu koja čezne za pažnjom svog oca, prazninu majke koja više nema svog sina, neizmjernu ljubav djevojke prema bratu i žudnju zrele žene za životom. Ja nisam režirala ovu predstavu. Ova predstava je igra i mi smo igrači. Ona ništa ne objašnjava. Ona se otkriva. Ona se čuje i vidi i osjeća'', zapisala je o predstavi redateljica i glumica Mirjana Karanović.

Glumačku postavu čine Mirjana Karanović i Enes Salković. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a glazbu Draško Adžić. Cijena ulaznice za predstavu “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

 

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9-14 sati, te na dan igranja predstave od 9 do 14 i od 18 do 20 sati. Rezervaciju ulaznica možete izvršiti na broj 036/550-128, putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close