Predstava

'Maslinova grana' u Čapljini

Naime, projekt se realizira, pored Mostara, u devet općina Hercegovine sa ciljem suradnje mladih ljudi, njihovog upoznavanja i zajedničkog stvaralačkog rada, a sa ciljem uspostavljanja razumijevanja i međusobnih dugoročnijih zajedničkih aktivnosti.
Kultura / Kazalište | 29. 06. 2018. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 1. srpnja u Omladinskom kulturnom centru "Kolo Dubravsko" na Bivolju Brdu u općini Čapljina sa početkom u 17,00 sati počet će aktivnosti koje Centar za dramski odgoj u suradnji sa Mostarskim teatrom mladih i uz podršku Vlade Švicarske realizira u okviru projekta "Maslinova grana".

Naime, projekt se realizira, pored Mostara, u devet općina Hercegovine sa ciljem suradnje mladih ljudi, njihovog upoznavanja i zajedničkog stvaralačkog rada, a sa ciljem uspostavljanja razumijevanja i međusobnih dugoročnijih zajedničkih aktivnosti. Najprije ansambl Mostarskog teatra, u funkciji mamca i inspirativnog poticaja odigra predstavu "Maslinova grana", a potom se o tom djelu, nastalom iz stvaralačkog procesa inspiriranog svakodnevnim životom mladih ljudi i njihovim promišljanjem tog istog života i refleksijama na stanje u podijeljenim zajednicama razgovara i otvaraju teme koje muče mlade ljude u njihovoj sredini.

Nakon razgovora vodi se radionica o elementima forum kazališta i neke od iznesenim dilema i probleme insceniraju metodologijom forum teatra koja omogućava traganje za rješenjima. Dobivene inscenacije ostaju kao obaveza domaćinima da ih dorade i uvježbaju za završni susret svih devet grupa iz devet općina Hercegovine. Na kraju zajedno svi posade drvo masline da ostane trajni biljeg.

Kopirati
Drag cursor here to close