Mostarska liska

“Mala liska” Davoru Sabi iz SARTR-a, u srijedu Kerempuh i “Ustav Republike Hrvatske”  

Predstave se izvode svaku večer u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.
Kultura / Kazalište | 25. 04. 2018. u 08:35 Bljesak.info
Kopirati

U konkurenciji 15. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2018”, u Narodnom pozorištu Mostar izvedena je predstava Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), Sarajevo: “Jedvanosimsoboakalomistobo”, a stručni žiri koji radi u sastavu Zijah A. Sokolović, Nedžad Begović i Atilla Aksoj, “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri dodijelio je glumcu Davoru Sabi, priopćeno je.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Hvala na pozorišnom ludilu i fascinantnoj kolektivnoj igri. Žiri prema protokolu festivala mora dodijeliti jednu Lisku, i žiri je donio jednoglasnu odluku da se večerašnja Liska dodijeli glumcu koji je pod najvećim liskalukom i koji je uspio da odigra svoju ulogu u okviru tog liskaluka i time ovu predstavu učini još ljepšom. To je gospodin Davor Sabo”, obrazložio je odluku žirija Zijah A. Sokolović.

Predstavu “Jedvanosimsoboakalomistobo” režirao je Aleš Kurt, koji je zajedno sa Nejrom Babić autor teksta, a igraju Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g.

U srijedu, 25.04. u programu “Mostarske liske 2018” je predstava “USTAV REPUBLIKE HRVATSKE” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Autori teksta su Ante Tomić i Rajko Grlić, a predstavu je režirao Vinko Brešan. Igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota. Za predstavu vlada ogroman interes, a nakon predstave publiku častimo besplatnim pićima Sensation!, jednim od sponzora Festivala.

O predstavi: Profesor Vjeko živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, odjeven kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića. U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od toga trenutka Maja se počne brinuti za njega i njegovog oca. Zauzvrat Vjeko Majinom mužu, policajcu Anti, pomogne pripremiti ispit iz Ustava Republike Hrvatske... Tako počinje ova priča o ljubavi i mržnji, priča o četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima. Nakon velikog uspjeha jednog od najhrabrijih filmova novog milenija,“Ustav Republike Hrvatske” i u produkciji Satiričkoga kazališta Kerempuh...

U četvrtak, 26.04. u 20 sati slijedi izvedba predstave “Sirena i Viktorija” Aleksandra Galina, u režiji Radoslava Milenkovića: Novopečena bogatašica, naizgled pobjednica tranzicijskog maratona, za svoju profesoricu engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac “ispunjava sve seksualne fantazije”, ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva svijeta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog... Niz komičnih nesporazuma odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas, smijehom razoružane, suočava sa vjerovatno najvažnijim htijenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni. Igraju: Tatjana Kecman, Milena Pavlović, Radoslav Milenković

U petak slijedi dodjela nagrada i svečano zatvaranje Festivala uz predstavu “Za umrijet od smijeha”!

Predstave se izvode svaku večer u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. 15. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2018” ove se godine održava pod sloganom “Energija osporavanja: ko se to tamo smije?”. Generalni sponzor je BH Telecom, a službeno piće Festivala je Sensation!

PROGRAM DO KRAJA FESTIVALA:

SRIJEDA, 25. 04. 2018. U 20 SATI

Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb

“USTAV REPUBLIKE HRVATSKE”

Autori: Ante Tomić i Rajko Grlić

Režija: Vinko Brešan

Igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota

 

ČETVRTAK, 26. 04. 2018. U 20 SATI

“Ferzeng”, Beograd

“SIRENA I VIKTORIJA”

Autor: Aleksandar Galin

Režija: Radoslav Milenković

Igraju: Tatjana Kecman, Milena Pavlović, Radoslav Milenković

 

PETAK, 27. 04. 2018. U 20 SATI – DODJELA NAGRADA

Teatar Rugantino & Kazalište Planet Art, Zagreb

“ZA UMRIJET OD SMIJEHA”

(U čast nagrađenih)

Autor:  Christopher Durang

Režija: Mario Kovač

Igraju: Gordana Gadžić, Marko Torjanac

 

ŽIRI

Stručni žiri radi u sastavu Zijah A. Sokolović, glumac, redatelj, pisac, profesor; Nedžad Begović, redatelj, i Atilla Aksoj, glazbenik, glazbeni producent i multinstrumentalista. Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i Žiri medija te publika. U žiriju medija su Meliha Smajkić, Cvita Kusić i Rosanda Zovko.  Publika svaku večer nakon odgledane predstave na poleđini ulaznice ocjenjuje predstavu od 1 do 10 i ulaznicu ubacuje u posebnu kutiju na izlazu iz pozorišta. U Žiriju publike su Seada Kuštrić, Nada Dalipagić i Edna Voloder.

 

 

ULAZNICE

Cijena ulaznice za predstavu na festivalu “Mostarska liska 2018” je 10 KM. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim danom od 9 - 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/ 550 - 128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati