Možda dogodine

Ljubušaci i ovog ljeta bez kina?

Načelnik Ljubuškog je dao obećanje rekonstrukcije kina još 2015. godine.
Kultura / Kazalište | 22. 03. 2019. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Ljubuškog još uvijek sanjaju o mogućnsoti uživanja gledanja filma na platnu, obzirom da već tri godine slušaju obećanja načelnika Nevenka Barbarića kako će Grad obnoviti kino u kojem je posljednji film pogledan prije rata.

Obećanja, ulaganja…

Barbarić je projekciju prvog filma u kinu Radnik najavio još krajem davne 2015. godine. Kako je tada rečeno iz Općine Ljubuški, u rekonstrukciju objekta trebalo je biti uloženo 300 000 KM. Tom prilikom načelnik ove lokalne zajednice je pored ostalog iznio i detalje budućeg izgleda obnovljenog objekta.

''Kako se zgrada nalazi u samom središtu općine, velika pozornost posvećena je njenom vanjskom izgledu. Tako će pročelje biti napravljeno od stakla i kamena, u što će biti uloženo oko 100.000 KM'', rekao je tada.  

Možda dogodine

Međutim, stanovnici Ljubuškog te 2016. godine nisu dočekali najavljenu projekciju prvog filma, a točno godinu dana nakon prvog, stiglo je i drugo obećanje sa pomakom od godinu dana.

Ovaj put načelnik Barbarić je u prosincu 2016. godine izjavio da bi sam objekt trebao biti završen do proljeća 2017. godine, dok su po njegovim riječima, ljubitelji filma u Ljubuškom prvu kino predstavu trebali gledati već krajem ljeta iste godine. 

Ni tog ljeta Ljubušaci nisu dočekali otvorenje kino sale, ali jesu novo obećanje i to za sljedeće ljeto koje je načelnik Barbarić dao početkom 2018. godine poručujući da bi se završetak radova na objektu kino dvorane mogao očekivati krajem ljeta.

Neka, pomalo

No, ni minulog ljeta kino sala nije otvorena, a na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški rečeno je da je u 2019. godini planirana treća faza radova na konstrukciji i adaptaciji kina Radnik, koja podrazumijeva opremanje unutarnjeg prostora, navodi Istinomjer.ba.

Koliko će se ova obećanja zadržati, provjerit ćemo ovog ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close