Priča o prijateljstvu i ljubavi

"Ledeno srce" u Pozorištu lutaka Mostar

„Ledeno srce“ je priča o prijateljstvu i ljubavi, o tome da nikakav novac i zlato ne mogu nadomjestiti pravu ljubav.
Kultura / Kazalište | 29. 06. 2018. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, prvog jula, u 11 sati, u okviru kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto 2018.“, Pozorište lutaka Mostar izvest će svoju predstavu „Ledeno srce“ u režiji Todora Valova, gosta iz Bugarske. Predstava je nastala prema poznatoj bajci njemačkog književnika Wilhelma Hauffa, a lutke i scenografiju osmislila je scenografkinja i kreatorica lutaka Stefka Kjuvlijeva, a autor muzičke podloge je Plamen Mirčev Mirona.

Ova predstava je višestruko nagrađivana na međunarodnim lutkarskim festivalima i zaslužila je brojne pohvale stručne kritike. Osim toga, i publika, gdje god da je gledala ovu predstavu, s oduševljenjem je pratila i burnim aplauzima nagradila ovu razigranu lutkarsku melodramu.

„Ledeno srce“ je priča o prijateljstvu i ljubavi, o tome da nikakav novac i zlato ne mogu nadomjestiti pravu ljubav.  Srce koje toplo treperi u grudima nema svoju cijenu niti se može zamijeniti za bilo kakvo blago.

U predstavi igraju Igor Vidačković, Dijana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić. Ulaz na ovu predstavu, kao i na sve programe „Mostarskog ljeta“, je slobodan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close