"Sviraj to ponovno, Sam"

Komedija proslavljenoga Woodyja Allena na sceni HNK Mostar

Ova komedija proslavljenoga redatelja, scenarista i glumca Woodyja Allena bit će odigrana u srijedu i četvrtak na pozornici Hrvatskog narodnog kazalištu u Mostaru, s početkom u 20 sati.
Kultura / Kazalište | 25. 03. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prošlotjednih izvedbi drame "Jesenja sonata", glasovitoga redatelja i scenarista Ingmara Bergmana, vrijeme je za komediju "Sviraj to ponovno, Sam". Ova komedija proslavljenoga redatelja, scenarista i glumca Woodyja Allena bit će odigrana u srijedu i četvrtak na pozornici Hrvatskog narodnog kazalištu u Mostaru, s početkom u 20 sati.

U središtu radnje kazališnog komada "Sviraj to ponovno, Sam" je filmski kritičar Allan Felix, arhetipski šmokljan, simpatični gubitnik, nespretni, anksiozni i brbljivi hipohondar koji s manje ili više uspjeha pokušava prebo­ljeti činjenicu da ga je napustila žena i pronaći novu djevojku.

Foto:PR / "Sviraj to ponovno, Sam"

Zbunjeni Allan ne snalazi se u ratu spolova i uvijek je u gubitničkoj poziciji. On je tip muškarca koji želi biti mačo, želi biti kao Humphrey Bogart kojega gleda u filmovima, i koji se i pojavljuje u njegovim fantazijama te mu daje zastarjele i arhaične savjete, ali zapravo tako unosi toplinu u lik koji dobiva humoristične crte.

Predstavu je režirao Mario Kovač, a u autorskom timu su i Davor Prah, zadužen za vizualni identitet, kostime i scenu te Tomislav Babić, autor glazbe. U predstavi igraju Robert Pehar, Angela Bulum, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Jelena Kordić Kuret i Nikolina Marić.

Ulaznice se mogu rezervirati preko Facebook stranice HNK Mostar ili broja 063/019-019.

Kopirati
Drag cursor here to close